Otthonszülés 2006: a jog és a szakma tükrében

Otthonszülés és jog 2006

Az utóbbi hetekben az otthonszülés szinte az egész honi írott és elektronikus média érdeklődésének középpontjába került. – Dr. jur. et med. Martini Jenő ügyvéd és szülész-nőgyógyász szakorvos szakértőnk egyik régebbi, a Szülészeti és Nőgyógyászati Továbbképző Szemében megjelent írása.

Az írásoknak hangzatos címeket adtak, mint „Otthonszülés büntetéssel” (Népszava), „Szabadon szülni, szabadnak születni”  (Népszabadság).

Tudósítottak arról, hogy az e mozgalmat támogató és segítő szak-emberek megalakították a „Független Szülészeti Szakmai Kollégiumot”, ami jogilag csak egy civil szervezet, egyesület, és akiknek a szülésről alkotott véleménye, szemlélete és gyakorlata eltér a jogszabály által létrehozott Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégiumétól.

Tovább>> (pdf, 137 kb)

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVizitdíj, napidíj
Következő cikkPajzsmirigy-problémák a transzperszonális pszichológia szemszögéből

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..