Öv-, bukósisak-, gyermekülés-razzia keddtől

gyermekülésrazzia.jpg

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) ismét az egész Európai Uniót átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket szervez, amelyhez Magyarország most is csatlakozik. Az akció keddtől csütörtökig tart majd. Az ellenőrzés során alapvetően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatára fordítják a figyelmet.
Ennek oka, hogy a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának elterjedtsége hazánkban még mindig alacsony, továbbra is elmarad a régebbi EU tagállamok átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések – és ezen belül is különösen a halálos eredmény – elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát. Életek ezreit lehetne megmenteni európai szinten, ha mindenki használná a biztonsági övet.

Az ország egészére kiterjedő TISPOL ellenőrzést 2010. szeptember 14-16. között, napi 8-8 órában hajtja végre a Rendőrség.

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..