Óvoda autista gyermekeknek Kecskeméten

autistaovi-300x212.jpg

Megnyílt az ország negyedik autista óvodája Kecskeméten. Az autista gyerekek óvodai ellátása általában integráltan történik, ez pedig számukra nem ideális, mert speciális – biztonságot nyújtó –  környezetre van szükségük.

Jelenleg ez a négy olyan óvoda van az országban, ahol kizárólag autista kisgyermekekkel foglalkoznak. Az ilyen gyermekek hatékony fejlesztésének feltétele, hogy minél fiatalabb korban és minél intenzívebben történjen meg. Az elmaradt fejlesztést később már nem lehet pótolni. Ezért is fontos a gyerekek számára, hogy igényeik szerint kialakított, speciális környezetben nevelkedhessenek.

Kecskeméten szülői kezdeményezés volt az önálló csoport létrehozása, az önkormányzat az elképzelés mellé állt, és a nemes ügyet a helyi vállalkozók is támogatták.

MTI, fotó: Ujvári Sándor

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikk2012-től kötelező az energiatanúsítvány
Következő cikkSztárok a tiszta homokozókért kampányolnak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..