Pezsgő és eper szorbet

Pezsgő és eper szorbet

A megtisztított, megmosott gyümölcs húsát törjük össze villával. Öntsünk rá egy pohárka eperlikőrt. Tegyünk hozzá illatos, sűrű, borostyánszínű erdei mézet, egy leheletnyi fahéjat, csöpp szerecsendiót reszelve, facsarjuk rá egy fél lime vagy illatos citrom levét. Turmixgéppel törjük össze ezt a masszát egészen krémesre. Tegyük be a mélyhűtőbe, és félóránként keverjük át, hogy mindenhol egyenletesen szilárduljon.

Aztán amikor már nem tudunk neki ellenállni, akkor tegyünk néhány kanállal szép poharakba az illatos, fűszeres, hűvös gyümölcssörbetből, rádobálhatunk nagyobb darabra vágott friss, egész gyümölcsöket, és öntözzük meg bőven száraz pezsgővel.

Készíthetjük puha húsú, omlós-ragacsos barackból is. Én ősziből is szeretem, és sárgabarackból is finom. A sárgadinnyét is felhasználhatjuk, de csak akkor, ha mézédes, illatos, tömény. A barackhoz baracklikőrt, de még inkább illatos barackpálinkát, a dinnyéhez dinnyés vodkát használjunk.

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkPirított kacsa tésztával
Következő cikkElőétel ananász tálkában