Pirított kacsa tésztával

Pirított kacsa tésztával

Veszek hozzá kacsamellet, bőröset, persze. Apróra vágok chilit, hajszálvékony narancshéj-szeleteket hámozok le, sokat, legalább három jókora, duci gyümölcsről, mézet és könnyű fehérbort adok hozzá, és ebbe a pácba forgatom a kacsamelleket. A hűtőben elüdülhetnek délutánig.

Aztán egy kanálkányi vajat hevítek a serpenyőben, és szépre, pirosra, ropogósra sütöm a kacsamellek mindkét oldalát. Belül ez persze még rózsaszín lesz – úgy a legjobb!

Vékony, hosszú szeleteket vágok belőle, és most már kapnak tengeri sót, őrölt feketeborsot. Libazsírt hevítek forróra, ugrálósra – őrült keveset, legfeljebb egy kanálkányit, a kacsa úgyis zsíros! – beledobálom a kacsaszeleteket, néhány összetört fokhagymagerezdet, fenyőmagot, piroshúsú paprika vékony karikáit. Átpirítom az egészet, és egy tál kifőtt spagettire halmozom.

A serpenyő alján maradt cucchoz teszek egy fél kanálkányi libazsírt még, és felöntöm borral. Ugyanazzal, amit a páchoz is használtam. Apróra vágott friss bazsalikomot teszek hozzá és reszelt narancshéjat. Ízlés szerint néhány kanálka paradicsompürével is meg lehet próbálkozni. Amikor illatos és egynemű a mártás, akkor ráöntöm a tálra, hogy mindenhova jusson.

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkKevesebb fiú születik, ha nagy a stressz
Következő cikkPezsgő és eper szorbet