Tavaszváró – Cukkini lepény

főétel recept

Friss, zöld, tavaszi lepény, ami könnyű főételnek, köretnek vagy akár másnap uzsonnára is kiváló.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg fehér tönkölyliszt (lehet más is)
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • kevés hideg víz

Töltelék:

  • 2 db közepes zsenge cukkini
  • 25 dkg túró vagy ricotta
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldhagyma fokhagyma, só

Elkészítés:

A cukkinit vékonyan felszeleteljük, megsózzuk és állni hagyjuk kb. fél órát, hogy levet ereszen.
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, sózzuk és kevés hideg vizet hozzáöntünk, annyit, hogy enyhén lágy, gyúrt tésztát kapjunk. Laposra formázzuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább fél órára.

A túrót a tojással, fűszerekkel, zúzott fokhagymával áttörjük. A tésztát zsírpapíron kinyújtjuk és egy 26 cm-es pite formába helyezzük. Ami túllóg levágjuk, és a lepény széléhez vagy tetejéhez felhasználhatjuk díszítésnek.

A túrókeveréket a tésztába lapogatjuk, a tetején a lecsepegtetett cukkini szeleteket körbe elrendezzük. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

RECEPT LETÖLTHETŐ INNEN!

hirdetés
Előző cikkKözös gyerekszobában a kicsi és a nagyobb – Így oldd meg!
Következő cikkMit tegyek, ha rendszertelen a ciklusom a fogamzásgátló letétele után?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .