Piknik és mókázás a hétvégén

Jön a hétvége, együtt a család, na de mit is csináljuk? Mi azt javasoljuk, induljatok el, ki a szabadba és nézzetek körül Budapest különböző pontjain, mert a hétvégén biztos, hogy lesz móka és kacagás.

1. Sportolás paralimpiai versenyzőkkel Budaörsön

Szombaton, azaz május 6-án Budaörsön együtt lehet sportolni, rajzolni, fotót készíteni olyan versenyzőkkel, akik már megjárták az olimpiát! Az esélyegyenlőség napja alkalmából két cég összefogott, hogy elmondják, megmutassák a gyerekeknek is, milyen fontos figyelni a mozgássérültekre.

Suba Róbert paralimpiai kajakos
Suba Róbert, kajakos. Kép: Facebook

A Decathlon budaörsi parkolójában ki lehet próbálni, milyen kerekesszékben sportolni (vívás, tenisz, kosárlabda, kajakozás, asztalitenisz, lézerlövészet) vagy együtt lehet mozogni paralimpiai sportolókkal, mint Dani Gyöngyivel, Hajmási Évával, Osváth Richárd vívókkal, Suba Róbert kajakossal vagy Boronkai Péter triatlonistával és lehet beszélgeti, vagy közös fotót készíteni az esélyegyenlőség mellett elköteleződött sportolókkal, mint Benedek Dalma kajakossal és Szuper Levente jégkorongozóval.

Közös program továbbá, hogy együtt rajzolják fel üzeneteiket a mozgássérült parkolók aszfaltjára, majd közösen engednek fel több tucat léggömböt.

További információt itt találsz a rendezvényről

2. Madarak és Fák Napja a Jókai kertben

A héten szintén szombaton várja azokat bölcsiseket, ovisokat, kisiskolásokat a Jókai kertbe a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervező csapat, akiket érdekel a madár gyűrűzés, aki szeret sétálni és közben megtudni, hogy milyen növények mellett halad el, és aki szívesen hallgat Kalap Jakab zenéjét, közben pedig a Cincér Játszóházban vagy természetismereti vetélkedőn is részt vehet. A családi és gyerekprogramok 10 -17 óráig tartanak.

Madarak és Fák Napja a Jókai kertben
kép: Duna-Ipoly Nemzeti Park

További információt itt találsz a rendezvényről 

3. Belvárosi Családi Piknik

Belvárosi Családi Piknik
kép: gyerekprogramajanlo.hu

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata 2017. május 6-án (szombaton) 10-18 óráig családi napot szervez az Olimpia Parkban. Családokat várnak, akiknek kisgyerekeik vannak, mert 11.45-től jön Kárász Eszter és zenekara, majd a Kabóca színház is bemutatóval készül, délután 15.30-tól Ringató koncertre kerül sor és eljön a gyerekekhez a Ruttkai Bori Banda is 17 órától. Egész nap lehet majd kézműveskedni, népi játékokkal játszani és ki lehet próbálni Paprika Jancsi Csúzlizdáját is.

További információt itt találsz a rendezvényről

4. Szombaton lesz az első Felelős Állattartás Napja

FELELŐS ÁLLATTARTÁS NAPJA - FAN DAY - MÁJUS 6.
kép: rex.hu

A Rex Kutyaotthon Alapítvány országos szintű összefogást kezdeményez azzal, hogy május 6-án megalapítja a Felelős Állattartás Napját. A neves esemény alkalmából egész napos ingyenes rendezvény, valamint egy látványos rekordkísérlet várja mindazokat, akik szeretnének összefogni az állatok védelmében.

Az eseményen ingyenes szórakoztató- és oktatóprogramok várják az érdeklődőket, akik többek között megismerkedhetnek az Állatsziget lakóival és a felelős állattartás 7 aranyszabályával is. A idelátogató két- és négylábúak egy teniszpálya hosszúságú óriásvásznon örökíthetik meg kéz- illetve tappancsnyomaikat, jelezve elköteleződésüket a felelős állattartás iránt. Harcsa Veronika, Horányi Juli, Király Linda, Tompos Kátya, Kocsis Tibor, Nagy Sándor, Magyar Attila és az Animal Cannibals is arra buzdít mindenkit, hogy jöjjön el a rendezvényre és minél több állatbarát tegye le kéznyomát az állatok mellett.

További információt itt találsz a rendezvényről

kép: oroksegnapok.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA D-vitamin hiánya megnehezíti a terhesség kialakulását
Következő cikkElőzd meg a testvérféltékenységet!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..