Royal Baby hadművelet – visszaszámlálás indul…

Duke_and_Duchess_of_Cambridge.jpg

Minden készen áll a “Royal Baby hadműveletre”, vagyis Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének napokon belül esedékes érkezésére. A hercegi utód születése félhivatalos értesülések szerint szombaton várható, ám a brit sajtó a rohamos előkészületek láttán arra a következtetésre jutott, hogy a gyermek most már bármelyik pillanatban megérkezhet.   

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lap megírta, hogy egy bérelt magánhelikopter már múlt péntek óta várakozik a házaspár walesi otthona előtt. Vilmos, aki a királyi légierő helikopterpilótájaként szolgál egy közeli támaszponton, várhatóan ezzel a géppel repül majd Londonba, ha eljön az idő, és ha lehetséges, ő szeretné autóval a kórházba vinni feleségét a Kensington-palotából, londoni rezidenciájukról, ahol Katalin hercegnő jelenleg lakik. Vilmos és neje a terhesség késői szakaszáig együtt lakott a walesi házukban, ám a hercegnő nemrég felköltözött londoni lakásukba, hogy közel legyen az észak-londoni Paddington kerület St. Mary’s Hospital nevű klinikájához, ahol világra hozza elsőszülöttjét.

A várandós Kate Vilmos herceggel a Buckingham palota erkélyén
A várandós Kate Vilmos herceggel a Buckingham palota erkélyén

Katalin hercegnő a természetes szülés mellett döntött, és a Hipnoszülés (HypnoBirthing) módszerrel készül a szülésre. A módszer lényege a test és a lélek felkészítése a harmonikus együttműködésre a babával. A relaxáció, a vizualizáció, a félelmek oldása támogatják a szülés természetes folyamatát, így a lehető legkönnyebbé, kellemesebbé, biztonságosabbá válhat a szülés, ha a körülmények megfelelőek, és az anya is megfelelően felkészült a szülésre.Vilmos úgy tervezi, jelen lesz a szülésnél, ami nem megszokott az uralkodói családnál.

A gyermek érkezésének első jele várhatóan az lesz, hogy fegyveres rendőr jelenik meg a kórház bejárata előtt; ez azt jelenti, hogy Katalin már úton van a klinika felé. Addigra már elindul a királyi család első számú szülész-nőgyógyásza, Marcus Setchell professzor is, akinek autóját a rendőrség tetőre erősíthető villogóval látta el, nehogy a doktor elakadjon a londoni csúcsforgalomban. Setchell különleges kódolású mobiltelefont is kapott, amelyen közlik majd vele, hogy indulnia kell a kórházba.

A brit alattvalók hivatalosan akkor szerezhetnek tudomást majdani uralkodójuk megérkezéséről, amikor – a hagyományoknak megfelelően – az erről szóló írásos hirdetmény megjelenik az első számú londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota kapuján.   A hercegi elsőszülött világra jöttét emellett 41 ágyúlövés is hírül adja majd a londoni Hyde Parkban.

Azok a brit újszülöttek, akik Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermekével egy napon jönnek a világra, ezüst szerencsepénzt kaphatnak a brit Királyi Pénzverdétől.  A Royal Mint bejelentése szerint – az évszámnak megfelelően – 2013 ezüst egypennys készült a jeles alkalomra. Az angolszász népi hagyomány alapján, ha valaki ezüstpénzt ajándékoz újszülöttnek, azzal azt a jókívánságát fejezi ki, hogy a gyermek egészségben és anyagi jólétben élje életét.

MTI/Babafalva, fotó: Carfax2/Wikimedia

Szólj hozzá Te is!