Megújult a borsodi kórház koraszülötteket ellátó centruma

Megújult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülötteket ellátó centruma. A miskolci intézmény csaknem 400 millió forintot nyert uniós pályázaton egyebek mellett inkubátorok, intenzív lélegeztetők, infúziós pumpák beszerzésére.

Az Észak-Magyarország kicsinyeiért elnevezésű projektről kedden számoltak be a kórház vezetői.

ID203040A program legfontosabb célja az volt, hogy csökkenjen a csecsemőhalálozás. Az észak-magyarországi régió – főleg Borsod-Abaúj-Zemplén megye – Magyarország legelmaradottabb térségeihez tartozik, mind gazdaságilag, mind demográfiailag, mind pedig az általános egészségi állapotot tekintve, a térségben az országos átlaghoz képest lényegesen magasabb a koraszülöttek aránya.

A régió egyetlen intenzív centruma a miskolci megyei kórházban van, az intézmény koraszülötteket és betegen született újszülötteket is gyógyít.

A projektnek köszönhetően olyan harmincágyas részleget alakítottak ki, amely a kis súlyú, “problémás” koraszülötteket, illetve egyéb betegséggel, fejlődési rendellenességgel született újszülötteket, fiatal csecsemőket fogadja, és a régió – Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye – összes intenzív ellátásra szoruló betegét ellátja.

A nyertes pályázat egyúttal a kórház intenzív centruma szinte teljes eszközparkjának megújítását is jelenti, 381 millió forintért szereztek be informatikai és orvostechnológiai eszközöket.

MTI

fotó: freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkRoyal Baby hadművelet – visszaszámlálás indul…
Következő cikkMiért jó a babát megpuszilni?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..