Sajnáljuk, Téged nem hívtunk meg!

szülinapi gyerekzsúr

A gyerekzsúrok megszervezésekor nagy dilemma a szülőknek, hogy vajon kit hívjanak meg gyermekük szülinapi bulijára. Sokszor a szervezés közben derül ki, hogy a kislányok  ̶  a korábbi “LB„-k, vagyis legjobb barátnők  ̶  éppen most vesztek össze és örök haraggal viseltetnek egymás iránt.

Az még hagyján, hogy esetleg a buli idejéig ki tudnak békülni – hiszen ezek a veszekedések általában nem tartósak – de mi van akkor, ha ez az összejövetel előtti napokban történik?

Valószínűleg a meghívott nem fog megjelenni a zsúron, viszont az új LB-t már nem tudjuk értesíteni, vagy esetleg rossz neki az időpont.

ID-100257506Igen, ilyen helyzet előfordulhat. Mindenképpen a buli előtti héten kérdezzünk rá gyermekünknél, hogy a meghívott vendégekkel jó kapcsolatban van-e, szeretné-e ha eljönnének hozzá. Ekkor még van lehetőség esetleg az újdonsült barát, barátnő meghívására is.

A másik kellemetlen helyzet maga a meghívó átadása. Ez általában az egész osztály, vagy óvodai csoport tudomásával történik, így néhányszor sírás és sértődés lesz, ha valakit gyermekünk kifelejt a meghívásból, vagy éppen nem is akarta a bulin látni.

Minden gyerek nagyon örül egy vidám parti meghívásnak, így igen nagy csalódást jelent számára, ha kimarad egy buliból.

Az elutasítás és a csalódottság ott lesz valamennyiükben. Néhányan valószínűleg hangot is adnak majd ennek.

Ezeknek a kellemetlen helyzeteknek az elkerülése érdekében megtehetjük, hogy közvetlenül a szülőknek juttatjuk el a meghívást, vagy akár, ha nagyon jól ismerjük az osztálytársat, óvodatársat, akkor személyesen is átadhatjuk otthonukban a meghívót.

Külföldön egyre többször várják el a gyerekek szüleitől, hogy vagy meghívják az egész osztályt a szülinapi bulira, vagy egyáltalán senkit ne hívjanak meg a suliból.

Hazánkban egyre elterjedtebb az iskolában és az oviban is megünnepelni a gyermek szülinapját. Ilyenkor nem csinálnak nagy felhajtást, a szülők visznek be tortát, sütit, üdítőt. A tanulók az osztályfőnökkel közösen elénekelnek egy születésnapos dalt, kiosztják a tortát, majd folytatódik a megszokott tevékenység. Néhány parti szervező cég már óvodai szülinapos rendezvények megszervezésére is szakosodik: rövid műsorral és arcfestéssel kedveskednek a gyerekeknek.

fotó: freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!