SIKERÜLT A VILÁGREKORD!

világrekord

A helyszíni becslések szerint világrekordot döntött a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Egy időben tízezernél is több felnőtt és gyerek vett részt a kísérletben március 11-én.

Gyerekeket a magasba: Légy részese te is világrekordnak!

Fantasztikus hangulatban gyűltek össze a családok március 11-én 11 órakor országszerte, hogy felállítsák az egyszerre felemelt gyerekek világrekordját. A Családok éve 2018 éve programsorozat keretében megvalósult eseményt Budapesten a Kongresszusi Központban rendezték meg, de a fővároson kívül számos vidéki város csatlakozott színes programokkal a kezdeményezéshez. A budapesti rendezvényen részt vett az esemény két fővédnöke: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, családapa is.

Böjte Csaba
Böjte Csaba, a háttérben Istenes Bence és Csobot Adél

Bátran merjetek dönteni az élet mellett, merjetek igent mondani a gyermekáldásra, és boldogok lesztek. Töltsük be a Kárpát-medencét gyerekzsivajjal!” – ezzel köszöntötte Csaba testvér a közönséget, majd Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár lépett a színpadra: „A gyerekvállalás és az, hogy a családok együtt tudnak lenni, maga a boldogság .” – emelte ki rövid köszöntőjében.

Kiss Gergely olimpikon, fővédnök elmondta, hogy szívügyének tekinti a kezdeményezést. A család a mindent jelenti számomra, a sportsikerek mellett ők a legnagyobb boldogság az életeben. Legkisebb lányunk, Olívia is tervezett gyerek volt, és úgy érzem, vele lett teljes a családunk, nagyon boldog vagyok. A feleségem és a három lányom annyira elkényeztet, hogy nem is kívánhatnék többet.”

Újra divatba kell hozni a gyermekvállalást

A Ringató zenés családi programjával hangoltak a résztvevő családok, majd a program műsorvezetői Istenes Bence és Csobot Adél izgalmas körkapcsolással az összes résztvevő várost körbejárták, végül sor kerülhetett a kísérletre. A kísérletben részt vett Bence és Adél is, valamint Kiss Gergely feleségével és kislányával.
A rekord felállítása után Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetője is kifejezte örömét: „A kísérlet a várakozásokat felülmúlva sikerült. Reméljük hagyományt teremtünk ezzel.”

A budapesti esemény zárásaként Kaláka együttes koncertje szórakoztatta az együtt ünneplő kicsiket és nagyokat.

Aki részt vett a központi programsorozatban, nyereményjátékban vesz részt, amelyben többek között 5 darab családi hétvégét lehet nyerni a Kolping Hotel felajánlásával. A sorsolásra március 13-án kerül sor.

fotó: MTI – Mónus Márton

További klassz programokat az Élményajánló rovatunkban találsz!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkReceptverseny a menzán!
Következő cikkA PCOS visszafordítható!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..