Receptverseny a menzán!

közétkeztetés

A korábban öregkori jelenségnek gondolt cukorbetegség a helytelen életmód és az elhízás miatt a gyermekek között is egyre gyakoribb, de figyelni kell a liszt- és tejfehérje-érzékenységre is – mondta Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő hangsúlyozta, hogy tejfehérje-allergia, gluténérzékenység vagy cukorbetegség esetén a gyermekek különleges étrendet igényelnek, ehhez pedig az óvodai és iskolai menzáknak is igazodniuk kell.

ÁNTSZ: több az egészséges étel az óvodai közétkeztetésben

Az OGYÉI ezért felhívást intézett a közétkeztetésben részt vevőkhöz olyan recepteket várva, amelyek megfelelnek a diétás étrend előírásainak – közölte.

A pályázat részleteiről szólva ismertette, hogy a receptverseny résztvevőinek 10 napos étrendet kell beküldeniük, ezeket pedig egy szakmai zsűri, valamint gyermekekből és szülőkből álló bíráló bizottság fogja értékelni. A legjobbakat az OGYÉI a www.merokanal.hu oldalon közzé is teszi, hogy ne csak a közétkeztetésben részt vevők, hanem a szülők és a pedagógusok is hasznos receptötleteket gyűjthessenek a diétás étrendhez – tette hozzá.

További információk=>>

forrás: MTI
fotó: merokanal.hu

Erről a témáról még az Óvoda rovatunkban olvashatsz többet!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .