Smink szolárium nélkül

Smink szolárium nélkül

Egyre többen hagyják ki az életükből a szoláriumot: ártalmas is, meleg is, minek roncsolnák a bőrüket. A megszokott, sárgásra, aranyra barnuló bőrtónus után azonban lassan visszatér a saját világosabb, hidegebb bőrszín-árnyalat, és a régi sminkjük nem igazán áll már jól.A cikkben bemutatott sminkek erőteljesek és túlzóak – vagy legalább a kellékek mindenképpen azok. Azonban a színek visszafogottabb, halványabb tónusait bátran lehet hétköznapokra is használni. Az arcra rajzolt mintákat és a hajba tűzött kellékeket sem kötelező felhasználni.

Egy smink az aranyszőkéknek, rézszőkéknek, csakis világos, elefántcsont vagy barack árnyalatú bőrhöz:

Az arctisztítás és hidratálás után világos, könnyű, matt alapozás következik. Ha nem hibátlan a bőrünk, akkor az árnyékokat, foltokat az alapozás előtt tüntessük el róla. Jó, ha a szemöldök íve ilyen magas és vékony, de nem kötelező. Világos aranybarna ceruzával húzzuk át és fixáljuk. A mozgó szemhéjat árnyékoljuk fényes barackszínnek, a külső szemzugot és a szempillák tövét matt, mély éjfeketével – akár hétköznapra is – a szemránc mélyítővonalát pedig húzzuk át könnyű, füstszürke szemhéjpúderes lazúrozással. A rajzolt minták nem kötelezőek. Erőteljes, barackvirág-színű orcafestés jár mindehhez, nem csak az arccsontra, de alá is jusson. Kontúrozás nélkül használjuk a matt, inkább testszínű, mint barackszínű rúzst. Kevés fénypúdert is tehetünk a szemek alá és az állra. Vigyázat: ez csak nagyon vékony arcú lányoknak áll jól.

Meleg vörös, gesztenyeszín és bronzvörös hajú lányoknak ajánlom ezt a megoldást:

Természetesen itt is arctisztítással és hidratálással kezdünk. Mivel a smink fontos része a tökéletes és telt száj, ezért ha nincs vagy száraz: kenjünk be ajakápolóval. Az előzőnél valamivel melegebb árnyalatú, krémes alapozót válasszunk, és mattító púderrel fixáljuk az egészet. Fontos, hogy tökéletesek legyenek a felületek, és jó, ha az alapozó meleg színe olyanná teszi az arcot, mintha a haj meleg árnyalatai tükröződnének vissza rajta. Kétféle – egy világosabb és egy sötétebb – mohazöld árnyalattal színezzük a szemet. A sötétebbet a szemráncban használjuk. Finom fekete vonalat húzunk az alsó szempillák tövénél, és a pillákat erősen feketére festjük, alul is! Figyeljünk rá, hogy a zöld szemfestékből a szem alá is kerüljön, legalább egy centi szélességben. Lazacszín pirosítót és matt, barnás rúzst válasszunk. Egészen enyhén lehet teltebbre rajzolni a szájat a valóságosnál.

Ezt a sminket pedig a sötétbarna hajú hölgyek számára tudom leginkább elképzelni. A hideg, bézs arcbőr és a teknőcbarna szemek a legszebbek hozzá.

A kötelező lépések után az alapozás legyen vékony, lehetőleg folyékony. Gondosan dolgozzuk ki az árnyékokat az arccsont alatt, ha kell: a halántékon, a homlok formájánál és az állon is. Az a jó, ha a végeredmény egy erős arccsontú, magas, szögletes homlokú, hegyes állú arc. Finom, világos porpúderrel mattítsunk. A szemöldököt elég formára fésülni. A szem környékére egy jó ezüstös zöld árnyalatot találjunk – ez lesz a belső szemzugé – és egy megfelelően sötét füstszínt. Ez kerül a külső szemzugba. A kettőt finoman dolgozzuk össze, úgy, hogy a sötétebb árnyalat kerüljön a szemráncba, és afölött már a bőr természetes vonala látsszon. Erős fekete pillafestés és alul néhány rövid tincses pilla tartozik az összképhez. Finom, barnás pirosítás és matt, tejeskávé színű rúzs egészíti ki a sminket.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkTúrópöttyök, azaz házi túrórudi recept
Következő cikkSzínek a lakásban: cseresznye, meggy, málna