Egy sorozat a gyerekekről – a felnőtteknek

Bakos Mária, MAVE Díjas védőnő könyvei hiánypótló jelleggel, haza tapasztalatok, magyarországi viszonyok alapján készültek. Az író saját szülői élményeit, harminc éves védőnői és sok éves oktató védőnői munkájának tapasztalatait foglalta össze, hogy kapaszkodót nyújtson a gyermeket váróknak, -nevelőknek, és az őket segítő szakembereknek.

A fiatal anyukák teli vannak szorongató aggodalmakkal a kisbabájuk miatt. Jól fejlődik-e, megkap-e mindent, amire szüksége van, sikerül-e teljes anyai gondoskodást nyújtani neki. Nemegyszer olyan gondok is felmerülnek, amelyekkel ugyan még nem akarnak gyermekorvoshoz fordulni, de azért megkönnyebbülést hozna, jól jönne egy szakember segítsége. Magyarországon, Európában egyedülálló módon többek között erre az élethelyzetre segítségül találták ki a védőnői hálózat intézményét. A védőnő rendszeresen látogatja a körzetében született csecsemőket, házhoz megy, gondozási tanácsokat ad a kismamáknak.

Konczné Bakos Mária harminc éve védőnő, maga is két felnőtt gyermek édesanyja, a csecsemőgondozás szakértője. A magyar szakember által, emberi nyelven íródó sorozatának nyitó kötete A Gyerek – A fogantatástól egy éves korig. A szülőkben – a fogantatástól az első születésnapig – felmerülő kérdések megválaszolásával és a megtörtént életmesék hol megmosolyogtató, hol megrázó – de minden esetben tanulságos – leírásával próbál támpontot nyújtani az útkeresőknek. Minden során érződik, hogy írója maga is megtapasztalta az anyaság szépségeit és nehézségeit, megértő és segítő szándékú tanács-adó.

A sorozat második kötete: A Gyerek – A totyogóból óvodás lesz, nemrég jelent meg. Gyermeket nevelni – embert nevelni – felemelő és egyben nehéz feladat, ami minden nap új kihívások elé állítja a szülőket. Nincsenek általános szabályok, mert minden gyermek egyedi, ezért minden mamának és babának magának kell megtalálni a helyes irányba vezető helyes utat.

Ebben a könyvben az is nagyszerű, hogy szó sincs benne kötelező érvényű szabályokról, hanem kedvesen, mindenre kiterjedő részletességgel segít a mindennapok teendőiben a gyermek egyéves korától óvodába kerüléséig. Nem utasít, hanem tanácsokat ad, lehetőségeket tár fel.

A könyvek megrendelhetők: www.eubook.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkEgyre több a tudatos apa! – 2. rész
Következő cikkÚtikönyvek időutazóknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..