Útikönyvek időutazóknak

Ki ne álmodozott volna gyermekkorában arról, hogy milyen nagyszerű is lenne, ha visszautazhatna az időben, és saját szemével láthatná, hogyan éltek a lovagok, vagy az ókori népek. A Jel-Kép Kiadó könyvei ezt most lehetővé teszik számunkra – és gyermekeink számára.

Lovagok kézikönyve


Egy újdonsült lovagnak mindenhol helyt kell állnia – a harcban éppúgy, mint az úri társaságban. Ha úgy érzed, nem becsülnek meg eléggé lovagként, a hölgyek elfordulnak tőled, a pajzsod ódivatú és a harcmodorod sem eléggé lefegyverző, akkor mindenképpen olvasd el ezt a könyvet.A könyv szellemes stílusban tárja elénk a nélkülözhetetlen lovagi erényeket és vezet be minket a lovagok iskolájába, ahol megtanulhatjuk, hogyan juthatunk el az apródkodástól a lovaggá ütésig, milyen fontos harci eszközöket kell birtokolnunk és hányféle lóra lesz szükségünk, ha valamirevaló lovagok akarunk lenni. Segítséget kapunk saját címer készítéséhez is, és pontos útmutatót találunk a várostromok és portyázások lebonyolításához. Ha már úgy érezzük, eleget háborúztunk, visszavonulhatunk saját lovagvárunkba, amelynek rajzos keresztmetszetén a legtitkosabb folyosókra is beleshetünk, vagy elfoglalhatjuk magunkat lovagi tornákkal és egyéb hosi tettekkel.
80 oldal

Ókori Róma – Útikalauz időutazóknak

A könyv rendhagyó módon, a hasonló témájú könyvekhez képest teljesen újszeruen, útikönyv formájában vezeti be a gyerekeket az ókori Róma életébe. A könyv a mai modern útikönyvekhez hasonlít, mindenrol olvashatunk itt, ami egy külföldit érdekelheti Rómával kapcsolatban: a vallási élettol kezdve a legújabb divatirányzatokon keresztül egészen a hadsereg felépítéséig. Remek tippeket kaphatunk arra is, hogy hol érdemes megszállnunk, hol étkezzünk, és mi az, amit mindenképpen látnunk kell. Megismerkedhetünk a leghíresebb épületekkel, ellátogathatunk kocsiversenyekre és katonai parádékra, illetve tuti tippeket kaphatunk vásárlással kapcsolatban is.

Végigolvasva ezt a szellemes könyvet, a gyerekek szórakozva szerezhetnek hasznos ismereteket az ókori Rómáról. A kiadvány azonban egy igazi családi nyaralás alkalmával is jól használható, hiszen ugyanazok a látnivalók szerepelnek benne, amik egy felnott útikönyvben. Az útikönyvet egy részletes várostérkép teszi teljessé.

Ókori Görögország – Útikalauz időutazóknak

Az ókori Görögországba szeretnél utazni? Keresve sem találhatsz ennél jobb útikönyvet! Hipp-hopp, és máris az ókori Görögországban járunk, méghozzá annak fénykorában, Kr. e. 450 körül. Könyvünkben mindenről olvashatsz, ami egy külföldit érdekelhet a görögökkel kapcsolatban: az olimpiai játékoktól kezdve az akropoliszi kiránduláson át egészen az aktuális színházi bemutatókig. Remek tippeket adunk arra is, hogy hol érdemes megszállnod és mi az, amit mindenképpen látnod kell, sőt, még abban is segítünk, hogy beszélgetni tudj az istenekkel!

A könyv a mai modern útikönyvekhez hasonlít, minden olyan információ megtalálható benne, amire egy kezdo idoutazónak szüksége lehet. A könyv bevezetojében rövid összefoglalót olvashatunk az ókori Görögország történetérol, majd az utazással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók következnek. Az érdeklodok olvashatnak az olimpiai játékokról és a görög jósdákról, megismerkedhetnek a görög hadsereg fegyverzetével, a hadiflotta hajóival és nem marad ki a családi élet, az iskolák és a divat bemutatása sem. A könyvet egy látványos és részletes Görögország-térkép és egy hasznos kis szószedet teszi teljessé.

A könyvek megrendelhetők: Jel-kép kiadó

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..