Street Fashion, az utca divatja

Street Fashion

A street fashion, magyarul az utcai divat növekvő népszerűségét jelzi, hogy rengeteg weboldal, blog célja naponta dokumentálni az utca emberének különleges öltözködését. A trend külföldön indult útjára körülbelül 10 éve, azóta is töretlen a népszerűsége, mind külföldön, mint itthon.

Ezekre az oldalakra kiváltság felkerülni, öltözködésünknek különlegességet és egyediséget kell sugároznia. Természetesen nem az a lényeg, hogy mennyire drága és márkás ruhákban járunk, hanem az, hogy ki hogyan tudja összeválogatni úgy a ruháit, hogy azzal divatot teremtsen.

A street fashion oldalakat általában profi fotósok, divatbloggerek működtetik, akik télen-nyáron az utcákon keresgélik a jól öltözött embereket, hogy aztán feltöltsék fotóikat  a weboldalukra. A külföldi bloggerek nagy hatással vannak a divatvilágra is, a jelesebb képviselők nem hiányozhatnak a magazinokból és a divatbemutatókról sem.

Nagyon sokan a street oldalakról gyűjtenek inspirációt öltözködésükhöz. Vannak olyan blogok, ahol nemcsak a fotót nézhetjük meg, hanem elolvashatjuk, hogy a ,,modell” milyen márkájú ruhát visel a képen.

Az utcai divat nem csak a nagyvárosokban van jelen. Sőt, az életkor sem számít, létrejöttek már olyan oldalak is, ahol csak és kizárólag az idősebb generáció vagy épp a gyermekek öltözködése áll a középpontban.

Népszerű street fashion oldalak

Külföldön rengeteg street weboldalt működtetnek, a leghíresebb Scott Schuman The Sartorialist nevű blogja.  Oldalán már a legnagyobb cégek reklámoznak, modelljei pedig egytől-egyig a legstílusosabb emberek közé tartoznak. Mellette még érdemes megemlíteni Facehuntert azaz Yvan Rodicot, a Hel-Looks-ot, és a Street Peppert.

Hazai képviselői is vannak a trendnek, a Style&Budapest és a Street Fashion Budapest elégíti ki a magyar utcai divat rajongók igényeit.

fotó: Ormándi Viktor – styleandbudapest.blog.hu

Szólj hozzá Te is!