Sült pisztráng és bébiparaj-saláta recept

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

A halfogyasztás valamiért hazánkban nem felkapott dolog, pedig 5 nyomós egészségügyi indok is szól amellett, hogy gyakrabban kerüljön halétel tányérunkra. Az alábbiakban Áman Attila séf receptjét olvashatod, amely alapján Te is könnyen elkészítheted a sült pisztrángot és a hozzá illő salátát.

Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával

Hozzávalók:

  • 4 db 40 dkg körüli tisztított pisztráng
  • 50 dkg bébiparaj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db fehérhagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 4-5 szál kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom

Infinety hirdetés

Elkészítés:

A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.

A halakat kívül és a hasüregükben enyhén megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, 220 fokos sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük. Amíg a halak sülnek, elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított spenóthoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, a szeletelt fehérhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom facsart levével, sózzuk, brossozzuk, összekeverjük.

A pirosra sült halakat a friss salátával tálaljuk.

A Halászati Operatív Program (HOP) – amely Magyarországon a halfogyasztás népszerűsítését tűzte ki célul – kiemelt feladatának tekinti, hogy a halból készült ételek minél gyakrabban és minél több változatban kerüljenek a családok asztalára. Könnyen és gyorsan elkészíthető, finomabbnál finomabb halas fogások és elkészítési praktikákért látogasson a www.kapjra.hu oldalra.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.