A fiatalok technológiahasználata és mentális egészsége

A fiatalok technológiahasználata és mentális egészsége
pixabay

Nincs bizonyíték arra, hogy erősödött a kapcsolat a fiatalok digitálistechnológia-használata és a mentális egészségi problémák között az elmúlt évtizedekben – derült ki egy több mint 430 ezer, 10 és 15 éves kor közötti tinédzser bevonásával készített tanulmányból. – írja az MTI a fiatalok technológiahasználata témában.

Az Oxfordi Egyetemhez tartozó Oxfordi Internet Intézet (OII) szakemberei a tévénézés, a közösségimédia- és a különböző digitális eszközök használata, valamint a depresszió, az öngyilkosságra való hajlam és a magatartásbeli problémák közötti kapcsolatokban bekövetkezett változásokat vizsgálták az elmúlt 30 évre visszamenőleg – adta hírül a BBC News.

Így kommunikáljunk a gyerekkel 2-3 éves kor | Babafalva.hu

Az eredmények azt mutatták, hogy 1991 és 2019 között kissé csökkent az összefüggés a depresszió. Valamint a közösségimédia-használat és a tévénézés között, ugyanakkor valamelyest erősödött a kapcsolat a közösségimédia-használat és az érzelmi problémák között. A megfigyelt változások azonban kismértékűek voltak.

Számítástechnikai tisztítószer vásárlás: árak, képek infók | Pepita.hu oldalon

A fiatalok technológiahasználata

A szakemberek szerint a vizsgált adatok nem támasztják alá azt a feltételezést, hogy a jelenleg legaggasztóbbnak vélt technológiák – úgy mint az okostelefonok -, idővel még ártalmasabbá válnak.

Vészhelyzetek – harapások és csikarások | Babafalva.hu oldalon

A tanulmányban részt vevő amerikai és brit fiatalok különböző kérdéseket megválaszolva értékelték saját érzéseiket. A kutatók csupán arról kérdezték őket, hogy mennyi időt töltenek a közösségimédia- és a különböző digitális eszközök használatával. Arról nem kellett beszámolniuk, hogy pontosan hogyan töltik el ezt az időt.

Gyerekkori viselkedési zavarok vs. magzatként átélt füstszennyezés| Babafalva.hu oldalon

Hivatal, Üzleti, Könyvelő, Könyvelés, Jegyzetfüzet, fiatalok technológiahasználata
pixabay

 A tanulmányt a Clinical Psychological Science című folyóiratban publikálták. Egy idén januárban megjelent tanulmány eredményei összefüggést sugalltak a nagymértékű közösségimédia-használat és a tinédzserek negatív önbecsülése és jólléte között.

Gamer székek, fotelek nagy választékban, árakkal | Pepita.hu

A fiatalok mentális egészségét befolyásoló tényezők közé tartozik a koronavírus-járvány is. A brit kormány bejelentette, hogy 500 millió fonttal támogatja a mentális egészséggel foglalkozó szolgáltatásokat. 79 millió fontot kifejezetten a gyerekek és fiatalok számára előirányozva.

BÚTOROK, LAKBERENDEZÉS: nagy választék | Pepita.hu oldalon

Írja az MTI

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkMi az a terhességi cukorbetegség?
Következő cikkNyílt levél az újdonsült édesanyák számára

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .