Személyiség és stílus 1.

Ruhadarabjaink kiválasztásában benne van személyiségünk egy-egy vonása. Stílustanácsadóként azt tapasztaltam, hogy egy bizonyos típusú személyiség egy bizonyos szövésszerkezetű, szabásvonalú és rendeltetésű ruhadarabot választ még akkor is, ha változtat! Melyek ezek a jellemzők? Milyen személyiségre utalnak?

Romantikus alkat

Kényelem, melegségérzés, lágyság, könnyen kezelhetőség, variálhatóság, apró rafinériák praktikák becsempészése. Ők azok, akik szívesen használnak a megjelenésükben erotikus jelzéseket is. Szeretik a kézműves termékeket, a játékos formákat, a figurális mintákat, a drága de könnyed anyagokat. Sok kiegészítőt és gazdag díszítéseket alkalmaznak.

Üzletasszony

Feszesség, összeszedettség, a jó minőség elsődleges helyen van náluk. A fegyelmezett, külső miatt, elviselnek némi kényelmetlenséget is. Mindig az aktuális helyzetekhez keresnek megoldásokat. Konvencionálisak, minőséget adnak a megjelenésüknek is, néha kényszeresek. A durvább merevebb anyagokat is szívesen elviselik a “skatulyából húzták elő” megvalósítása érdekében. Sokat adnak a látványra, többet, mint a kényelemre. Határozottabban képviselik a véleményüket a döntésekkor. Nehezen változtatnak, tovább benne maradnak egy forma és színvilágban. A nemi szerepeket nem hangsúlyozzák, más egyéb rovására.

A drámai és az alkotó típus

E személyiségvonás fő alkotóelemei: ötletesség, fantázia, kreativitás! A drámai és az alkotó típusúhoz, az ötletesség, mint személyiségvonás kapcsolódik. Az ilyen ember ott boldogul a legjobban, ahol fontos a problémákra való ráérzés, az alkotó fantázia és az intuíció (megérzés),  jellemző az állandó keresés, az ötletek sokszínűsége. Mindig kell, hogy legyen egy gondolat vagy elmélet, amellyel foglalkozhat.

Ruhatárát egyedi darabokból állítja össze, gyakran azért tanul meg varrni, hogy mindezt ő maga el tudja készíteni. Fiatal korában az “alternatív” és/vagy az avantgard irányzathoz vonzódik.

Később sem marad el a kreativitás. Képes ágyterítőből, függönyből estélyi hacukát “gyártani”. Sajátos elképzeléseit mindig becsempészi a megjelenésébe vagy anyagban, vagy szabásban és/vagy kiegészítőkben. Ha ez a két stílus képviselője formaruhába kell, hogy bújjon, ettől nagyon rosszul érzi magát! Elsősorban azért, mert ez behatárolja a fantáziáját, keretet ad, amelyben nem tudja érvényesíteni az ezer fantasztikus ötletét. Stílustanácsadóként tudok számára ajánlani anyagokat, szabásvonalakat, amelyben megmarad a komfortérzése és nem is uniformizálódik.

Radics Edit stíluskommunikátor, stil-konzult.hu

Személyiség és stílus 2.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVízi torna: kímélő mozgás mindenkinek
Következő cikkSzemélyiség és stílus 2.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..