
Dübörög a medvehagyma szezonja. Az alap egy nagyon finom leveles, sajtos pogácsa. Több napig is puha marad, feltéve, ha el nem fogy hamarabb. Melegen, langyosan veszélyes! Ha már nincs medvehagyma szezon, lecserélhetjük kakukkfűre, rozmaringra, oregánóra.
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg zabliszt (teljes kiőrlésű)
- 7 g szárított élesztő
- 1 egész tojás és 3 tojássárgája
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg sajt
- só
- tejföl
Elkészítés:
Az átszitált liszt keverék közepében felfuttatjuk kevés langyos tejjel az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi tejfölt, hogy lágy, gyúrható tésztánk legyen.
Kinyújtjuk és megkenjük a lágy vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és az apróra vágott medvehagymával. Hajtogatjuk, majd pihentetjük fél órát langyos helyen. A hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük, ezt követően nyújtjuk, és pogácsaformákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
LETÖLTÖM A RECEPTET
Tácsi Luca