Szezonja van: a medvehagymás pogácsa receptje

Dübörög a medvehagyma szezonja. Az alap egy nagyon finom leveles, sajtos pogácsa. Több napig is puha marad, feltéve, ha el nem fogy hamarabb. Melegen, langyosan veszélyes! Ha már nincs medvehagyma szezon, lecserélhetjük kakukkfűre, rozmaringra, oregánóra.

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg zabliszt (teljes kiőrlésű)
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 egész tojás és 3 tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg sajt
  • tejföl

Elkészítés:

Az átszitált liszt keverék közepében felfuttatjuk kevés langyos tejjel az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi tejfölt, hogy lágy, gyúrható tésztánk legyen.
Kinyújtjuk és megkenjük a lágy vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és az apróra vágott medvehagymával. Hajtogatjuk, majd pihentetjük fél órát langyos helyen. A hajtogatást pihentetést még kétszer megismételjük, ezt követően nyújtjuk, és pogácsaformákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük és előmelegített sütőben készre sütjük.

LETÖLTÖM A RECEPTET

Tácsi Luca

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikk2016 legtrendibb babaszobái
Következő cikkTácsi Luca

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..