
A húsvéti sonka mellé mindig jól jön egy könnyed, friss tavaszi saláta. Nemcsak hogy egészséges, de könnyen és gyorsan elkészíthető, és mindenki odalesz érte.
Hozzávalók:
- 1 db fejes saláta,
- 1 db kígyóuborka,
- 250 g paradicsom,
- 1 csomag hónapos retek,
- 2 db tojás,
- 3 db különböző színű kaliforniai paprika,
- 250 g zöldbab vagy kínai konzervbab.
- Az öntethez: 100 ml fokhagymás olívaolaj, 1-1 bazsalikom és tárkony, só, őrölt bors, 1 darab citrom leve, 3 evőkanál akácméz.
A salátát megmossuk, és apróra tépkedjük, keverő tálba tesszük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A tisztított zöldbabot 3 cm-es darabokra vágjuk, a színes paprikákat felcsíkozzuk, és mindkettőt forrásban lévő vízben 1 percig roppanósra főzzük, majd lehűtjük, és a salátához adjuk. A kígyóuborkát, retket és paradicsomot felkarikázzuk, és a salátához tesszük.
Az öntethez az olívaolajat sóval, őrölt fehér borssal, citromlével, mézzel ízesítjük. A friss bazsalikom és tárkonylevelet nagyon apróra vágjuk, és az öntethez keverjük. A salátánkat lazán összekeverjük a dresszinggel, lehűtve tányérokra tálaljuk.