
Jogosan mondják, hogy a színek meg tudják hozni az étvágyunkat. Ez a citromos zöld pesto tészta recept is egy ilyen színes, pontosabban zöld ételkülönlegesség. A gyerekek így jó eséllyel meg fogják szeretni a gyerek fejjel különösebbnek érzékelt ételeket is, mint a zöldség.
Hozzávalók a zöld pesto tészta recept bevásárlásához

- 350g tészta
- 1/2 kis fej brokkoli
- nagy marék bazsalikom
- 1 nagy marék spenót forró vízben fonnyasztott, hűtött és felesleges vizet kipréselve
- 4 evőkanál fenyőmag
- 1 fokhagyma összenyomva
- ½ citrom, héja és leve
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- nagy marék fagyasztott borsó
- 3 evőkanál reszelt parmezán vagy vegetáriánus kemény sajt
- 3 evőkanál lágy sajt
Konyhai eszközök nagy választékban, árakkal | Pepita.hu
- 1. LÉPÉS: Főzzük a tésztát a csomagolási utasításoknak megfelelően. Közben főzzük a brokkolit 4 percig forró sós vízben. Szűrjük le, majd tegyük konyhai robotgépbe a bazsalikom, spenót és fenyőmag társaságában. Keverjük össze a géppel.
- 2. LÉPÉS: Keverjük össze a fokhagymát, a citromhéjat és a levét, az olívaolajat, a borsót, a parmezánt és a lágy sajtot, és ízlés szerint ízesítsük.
- 3. LÉPÉS: Szűrjük le a tésztát, hagyjunk egy keveset a főzővízből. Tegyük vissza a tésztát a serpenyőbe, és adjuk hozzá pesto -t egy csepp vízzel együtt, hogy meglazuljon. Összedobjuk, ellenőrizzük a fűszerezést és tálaljuk.
Miért szeretem az őszt annyira? – Ezért! | Babafalva.hu
hirdetés