Szokatlan esküvői szokások

ifjú pár ra konfettit szórnak a templom lépcsőn

Az ásó, kapa, nagyharang már a múlté. Helyette hódít a tűzijáték és a csokiszökőkút. Nyakunkon az esküvő-szezon, sőt Kate Middleton és Vilmos Herceg is hamarosan kimondja a boldogító igent. Kaptunk az alkalmon és összegyűjtöttünk néhány, a szokásostól eltérő szokást.

Ma már akármilyen esküvőt lehet szervezni, akármilyet! Lehet rockos, vagy tanyasi, repülőgépen kimondott igen, vannak akik rögtön utána ejtőernyővel kiugranak a gépből, de az sem szokatlan, ha elraboltatják a menyasszonyt közvetlen a szertartás után. Békési Katalin esküvőszervező megosztott velünk néhány szokatlan trendet, tippet és történetet, amelyekből akár ötletet is meríthet, vagy csupán jól szórakozhat.

– „Már annak idején az esküvőszervező tanfolyamon is sok meghökkentő dolgot mesélt Rátkai Tímea. Hallottam például olyan párról, aki azt kérte, hogy idomítsanak be egy nyuszit, hogy a szertartás közben az ugrándozzon be a gyűrűkkel. A lufiposta is nagy sláger. Az egyik esküvőn a vendégek képeslapot írtak a párnak, amit meg is címeztek és felbélyegeztek, viszont a feladás helyszínét kihagyták, rátűzték egy lufira és egyszerre elengedték őket. Csodálatosan nézett ki, mikor az a rengeteg lufi egyszerre szállt fel és utána kíváncsiak voltak, hogy ha valaki megtalálja a képeslapokat, feladja-e.” – meséli Katalin.

A szertartásokon egyébként kifejezetten ebből a célból tenyésztett pillangókat is röptethetnek, amiket előző este egy hűvös, sötét dobozban elszállítanak az esküvőszervezőhöz, aki a hűtőbe pakolja őket, és így a lepkék nyugalmi állapotban maradnak. Másnap sokszor kipufogógáznál szokták felmelegíteni őket, hogy amikor a pár kilép a templomból, azok repdesős hangulatban legyenek (ami csak +17 fokon valósulhat meg).

Vagy talán már ön is hallott a TTD-ről (trash the dress), ami azt jelenti, hogy az esküvő előtt, után vagy másnap egy fotózás alatt tönkre kell tenni a ruhát. (Ha előtte, akkor természetesen egy másikat.) Nem egy kastélykertet, esetleg „háttérben lovak vágtáznak” típusú helyszínt kell elképzelni, sokkal inkább egy pályaudvart, szántóföldet, erdőt, medencét vagy homokozót, ahol lehetőség van hempergésre. Néhány esküvői cég már kifejezetten emiatt árul gyengébb minőségű, olcsó, de szép ruhákat. Örök emlék, de azért kell hozzá, bátorság, nem igaz?

– „Rengeteg új trend van mostanság, a határ már szó szerint a csillagos ég. Sokan kérnek pl. olyan tűzijátékot, ami speciális szemüveggel nézve olyan, mintha szivecskék potyognának az égből. De nem ritka a széteső csokor sem, ami az eldobás pillanatában darabjaira hullik, a násznép pedig mindig halálra rémül. Nagy kedvenc még a lézer-show és a kívánságlámpás (jókívánságokat írnak rá vagy suttognak bele a vendégek, majd egyszerre elengedik az összest, amelyek felszállnak az égbe). Az italok között legújabb divat, hogy a pezsgőspohár aljába vadhibiszkuszt tesznek, amire ha ráöntik az italt, kinyílik.” – mesélte Katalin.

Ezek alapján nyilvánvaló, hogy határ itt maximum a képzeletünk és a pénztárcánk lehet…

Birta Brigitta
Fotók: pixabay.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMi kell a bőrnek tavasszal?
Következő cikkLetöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Geréb Ágnest

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..