Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Geréb Ágnest

gerebagnes2180x180-80x80.jpg

Két év fogházbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság Geréb Ágnes szülésznőt, akit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolt az ügyészség. Az ítélet szerint egy év után feltételesen szabadon bocsátható, de öt évre eltiltották foglalkozásától, és több mint kétmillió forint bűnügyi költség is terheli.

A másodrendű vádlott K. Ágnes 300 ezer forint pénzbüntetést kapott, a többi vádlottat nem marasztalták el. Az ítélet ellen várhatóan Geréb fellebbezni fog, így az nem jogerős.

Pelle Andrea, Geréb Ágnes ügyvédje már korábban védence felmentését kérte, mert szerinte egyetlen vádpontban sem állapítható meg a szülésznő bűnössége. Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést és foglalkozástól való eltiltást kért a vádlottra, a bíróság azonban a letöltendő fogházbüntetéssel még ennél is súlyosabb büntetést szabott ki. Geréb Ágnes és vádlott társai eljárási kegyelmet kértek március 17-én, az utolsó előtti tárgyalási napon, de Schmitt Pál államfő eddig nem döntött a kegyelmi kérvényről.

(Az Origo és az Index tudósítása alapján.)

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSzokatlan esküvői szokások
Következő cikk10 egyszerű tipp a karcsúbb alakért

1 KÉRDÉS

  1. Messzemenően nem értek egyet, nem értem miért ez a szigorú büntetés , amikor valóban nem bizonyítható a bűnössége.
    Sokkal több “igazi” bűnözőt nem büntetnek ilyen szigorúan.
    A nők , akik otthon akarnak szülni , maguk is felelősek önmaguk és gyeremekeik életéért.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.