Tavaszi kísérlet gyerekeknek – Csíráztatás másként

Egy szuper tudományos kísérletet mutatunk most Neked, mely szorosan kapcsolódik a vízhez és annak életet adó tulajdonságához, hiszen ma van a Víz Világnapja! Napközben vagy délután kezdjetek is bele a gyerkőccel, és várjátok a pár napon belüli csodát!

Adj bepillantást gyermeked számára, az őt körülvevő természet csodálatos világába. Már az ovis csoportokban is csíráztatnak a gyerekek babot például, ám ezeknél a kísérleteknél a lényeg, a föld alatt marad. Nem lenne szuper, ha a kicsi azt is látná, hogy miként nő a növény gyökere, milyen összefüggés van a felszín alatti és feletti növekedés között? Egyszerű, de mégis elbűvölő tavaszi projektet mutatunk most Nektek!

Csíráztatás másként

Ami kelleni fog:

  • befőttesüveg
  • papírtörlő
  • magok (bab, lencse, napraforgó, zöldbab…)
  • víz

Így láss hozzá:

Bízz mindent a gyermekedre – ha többen vannak, mindnek legyen külön kísérlete. Először a papírtörlőket alaposan gyűrje össze és tömködje bele az üvegbe. Ezután óvatosan öntsön rá vizet, de figyelve arra, hogy nedvesek legyenek, ne pedig szétázottak.

Ezután jöhetnek a magok – érdemes különbözőeket beletenni, így még érdekesebb lesz látni a növekedésüket. Úgy nyomkodja bele a magokat, hogy az üveg falán át láthatóak legyenek, hisz csak így tudjátok később megfigyelni a csírázásukat, fejlődésüket.

Pár napon belül már el is kezdődik a magok csodálatos átalakulása, mely egy száraz – kvázi élettelennek látszó – dolognak tűnt, de a víz hatására egy kis növény alakult ki belőle.

Ez a kísérlet azon az elve működik, amikor a magot vizes vatta közé tesszük, de itt szebb látványban lesz részünk.

Jó kísérletezést!

Forrás: littlebinsforlittlehands.com

Erről a témáról a Kreatív ötletek rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkA kialvatlanság már nem csak az anyák körében „népbetegség”!
Következő cikkEgyedül a hozzátáplálás rögös útján