
Tavasszal az első friss zöldek között megtalálható a spenót is, amit nem csak főzeléknek, de salátátnak is elkészíthetünk. A spenótnak magas az antioxidáns-tartalma, lúgosít, kiemelkedő a gombaölő és antibakteriális hatása. Magas ásványi anyag (magnézium, szelén, króm), és vitamin tartalma van. Ez utóbbinak köszönhetően serkenti a zsírok, szénhidrátok, és fehérjék emésztését. Hatását főként nyersen fejti ki, így kismamák főleg nyersen, salátába téve fogyasszák el.
Ha főzeléket készítünk a kisebbek számára, tegyünk félre 1 marékkal a friss spenótból. És ne feledd, bátran kóstoltasd meg a kicsivel is, hogy szokja a természetes ízeket is. A továbbiakban pedig egy kitűnő spenótos saláta receptet is találsz.
Hozzávalók 2 főre: 20 dkg nyers, zsenge spenót (nem túl nagy és vastag levelű), 1 csokor piros retek, 1 fej lila hagyma, 4 főtt tojás.
A saláta elkészítését itt elolvashatod>>