Sült fügesaláta

Sült füge salatáként

Nagy nyári kedvenc a füge. Frissen a fáról csemegézik a gyerekek, készül belőle fordított sütemény, magába grillezzük köretnek, lekvárt főzünk belőle és persze készül belőle saláta. Érdemes kipróbálni ezt a salátát előételként, csirkemellel vagy egy finom érlelt sonkával akár főételként is.

Hozzávalók:

  • 8db füge (személyenként 2)
  • vegyes friss zöldsaláta (rukkola, radicchio, madársaláta keveréke)
  • baracklekvár
  • 15-20 dkg érlelt kecske vagy juhsajt
  • olívaolaj, só, bors, balzsamecet szirup (glaszé)

A fügéket vágjuk félbe vagy negyedbe és grillen vagy száraz serpenyőben pirítsuk meg, úgy hogy a gyümölcs belseje legyen a serpenyő alján. Mivel a füge sok cukrot tartalmaz rövid idő alatt kap egy vékony karamellizált réteget, és mézédes omlós lesz. A sajtot felszeleteljük, és szintén átsütjük gyorsan.serpenyőben. A saláta keveréket az olíva olajjal, fűszerekkel forgassuk össze, halmozzuk a tányérokra. és helyezzük rá a sült füge és sajt szeleteket. Cseppentsünk rá sárgabarack lekvárt, és balzsamecet szirupot. Melegen tálaljuk.

Vidd magaddal a receptet!
Nyomtasd ki és a bevásárlásnál nem marad ki semmi!

Előző cikkVan 5 perced? Várandós- és szülés utáni tornavideó-sorozat 3. rész
Következő cikkKötődő nevelés ellenszélben