Teljes élet cukorbetegen – gyerekeknek is

Orvosok és dietetikusok szakmai konszenzusával, átfogó kiadványt jelentetett meg a Magyar Diabetes Társaság a cukorbetegségről és annak kezeléséről. Az ingyenesen letölthető, “Teljes élet cukorbetegen” című oktatóanyag az életmódváltásban segíti a cukorbetegeket.

A Magyar Diabetes Társaság július 15-én (hétfőn) Budapesten, a Pastrami Étteremben, sajtótájékoztató keretében mutatta be Teljes élet cukorbetegen című legújabb kiadványát. A Sanofi Gyógyszergyár támogatásával létrejött anyag a cukorbetegeknek nyújt szakmailag hiteles, a WHO előírásaival és irányelveivel összhangban lévő tanácsokat az egészséges életmódra és a helyes táplálkozásra vonatkozóan. A 80 oldalas kiadvány egészében és fejezetenként is letölthető ingyen a Magyar Diabetes Társaság honlapjáról.

teljes_elet_cukorbetegenA Teljes élet cukorbetegen egy oktató anyag, amely egységes keretbe foglalja a cukorbetegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat: szól a diabéteszről általában, a gyermekkori cukorbetegségről, a helyes diétáról, a vércukorszint önellenőrzéséről, a tablettás kezelésről és inzulin terápiáról, a cukorbetegség szövődményeinek (szív és érrendszeri megbetegedések) megelőzéséről, a szájápolásról. Az egyes fejezeteket az adott szakterületen jártas szakemberek írták, a szövegek a szakma konszenzusát tükrözik.

Dr. Hidvégi Tibor a könyvbemutatón elmondta: „A kiadványban azt az életmódot mutatjuk be, amely mellett a cukorbetegség kezelhető. A gyógyszeres kezelés, az inzulinterápia ugyanis csak akkor lehet sikeres, ha a beteg változtat korábbi életmódján. A cukorbetegek számos kérdésre keresik a válaszokat, például arra: képes leszek-e az inzulin beadására, hogyan működnek az injekció beadását segítő eszközök, hogyan kell az inzulin dózist megállapítani, hogyan kell átalakítanom az étrendemet? A kiadvány mindezekre a kérdésekre az orvosszakma és a dietetikusok egységes álláspontját tükröző válaszokat ad.”

Fülöp Rita, a Sanofi Diabétesz üzletágának igazgatója így indokolta a kiadvány támogatását: „A diabéteszes betegoktatás minőségének javítását a Magyar Diabétesz Társasággal közös célként tűztük ki 2011-ben, és ennek szellemében támogattuk a Társaság cukorbetegeknek szánt betegtájékoztató anyagának elkészülését, hogy minél több diabéteszes betegnek megmutathassuk: bizonyos szabályok betartásával a cukorbetegek is élhetnek teljes életet.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkCsajos könyvek a strandidőre
Következő cikk„Ez a nap más mint a többi…” – ötletbörze első születésnapra

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..