Több mint 500 új támogatott informatikai és idegen nyelvi képzés

tudasodajovod-300x136.jpg

Összesen 670 millió forint értékben újabb 555 képzés jelent meg a Tudásod a jövőd! projektben, így 243 településről több mint 8 ezer újabb résztvevő kerülhet be a képzésekbe – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 2014. január 20. és 2014. február 20. között indítható képzésekre a képző intézmények 6197 képzés indítására vonatkozó ajánlatot nyújtottak be, közel 7 milliárd forint értékben.

A Tudásod a jövőd! projekt keretében 95-98%-os támogatást kaphatnak informatikai és idegen nyelvi képzésekre a programba bekerülők.

tudasodajovodA projekt kiemelten kezeli a munkanélkülieket, a kismamákat, a romákat, a diploma megszerzésére készülőket, a legszegényebb környezetből jövő jelölteket és a 45 év felettieket, de bárki jelentkezhet:

  • aki elmúlt 18 éves,
  • nincs nappali tagozatos államilag finanszírozott középiskolai és felsőoktatási hallgatói jogviszonya,
  • nem vesz igénybe más, azonos témájú európai uniós képzési támogatást.

Az élethosszig tartó tanulás jegyében a képzéseknek nincs felső korhatára.

Az a személy, aki megfelel a részvételi feltételeknek, maximum bruttó 90.000 Ft képzési keretösszeg felhasználására válik jogosulttá. A támogatás összegét az eredményesen elvégzett, illetve tanúsítvánnyal igazolt képzések után a képző bankszámlájára utaljuk át. A hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek csak 2 % önrészt kell befizetniük, a többieknek 5% az önrész.

A projektben felhasználható források elosztását a régiók fejlettségi szintje határozza meg. A képzésre eddig már 113 416-an jelentkeztek, amelyből hátrányos helyzetű kistérségekben közel 51 ezren élnek. A jelentkezők közül 43 753 fő 45 év feletti, a regisztráltak száma meghaladja a 317 ezret.

Babafalva/MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMit kell tenni ahhoz, hogy már a januári fizetés is több legyen?
Következő cikkMusicalmesék 2 werkfilm, avagy kismamák munka közben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..