Új mikrosebészeti műszerek a Heim Pál Kórháznak

heimpal-300x252.jpg

Új mikrosebészeti műszereket vásárol adományból a Heim Pál Kórház, az 1,2 millió forint értékű műszerek növelik a sebészeti biztonságot, amely a csecsemők és a kisgyermekek gyorsabb, teljesebb gyógyulását teszik lehetővé.
Az UniCredit Bank pénteken adta át adományát a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak az intézmény ortopédiai osztályán. Sipos József, a bank kommunikációs igazgatója beszédében elmondta, bár tudják, hogy rengeteg a jogos igény és a támogatásra sok helyen szükség lenne, a pénzintézet hagyományai szerint igyekeznek elsősorban a gyermekek gyógyulásának elősegítését és élhetőbb, egészséges életét támogatni.

– A mikrosebészeti eljárást olyan műtéti területek operálására használjuk, amelyek szabad szemmel nem láthatók, mikroszkopikus méretűek – emelte ki Smrcz Ervin, a Heim Pál Alapítvány kuratóriumának elnöke. – A kifejezetten ilyen célokra kifejlesztett orvosi műszerek nélkül lehetetlen a milliméternél is vékonyabb erek operálása, márpedig a csecsemőknél ilyen, a laikusok számára felfoghatatlan méretekről beszélünk. A kifinomult és fejlett technikai eszközökkel való beavatkozásokkal elérhető a gyorsabb gyógyulás és a szövődmények kialakulásának csökkentése. Ez a csecsemőknél akár életmentő is lehet – tette hozzá az elnök.

Dreissiger Imre, a kórház ortopédsebész főorvosa az MTI-nek kifejtette:

– Ezekkel a műszerekkel olyan operációkat is képesek vagyunk elvégezni, amelyekre korábban akár fél évet is várni kellett. A fejlődési rendellenességek operálása így akár már 1 hónapos korban is megtörténhet, ezáltal például a donga lábbal, vagy donga karral született gyermekek gyógyulása és betegségük kezelése már sokkal korábban megkezdődhet.

A támogatás összegét tartalmazó csekk átadásán kívül a kórház Ortopédiai Osztályának kis betegei mikuláscsomagokat is kaptak a bank képviselőitől. Az eseményhez csatlakozott Bárdosi Sándor olimpikon birkózó is, aki a pénzintézet nagy sportágválasztó, a gyermekek sportos, egészséges életmódját támogató rendezvénysorozatát képviselte. A program kapcsán országosan több mint 100 iskola rendez sporteseményeket évről-évre, így mintegy 40 ezer gyermekkel ismerteti meg jobban a sportot és az egészséges életmódot.

MTI