Újabb dédunoka a brit királyi családban

zara-phillips.jpg

Újabb dédunokának örvendhet a brit uralkodó: a Buckingham-palota – az első számú londoni királyi rezidencia – pénteken ugyanis bejelentette, hogy Zara Phillips, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája egészséges leánygyermeknek adott életet.

Zara Phillips szerepel ugyan a hivatalos brit trónutódlási sorban, nem valószínű azonban, hogy valaha is az ő vagy most világra jött első gyermeke fejére kerülne a korona. Az egyelőre névtelen újszülött a 16., édesanyja a 15. helyen áll a trónöröklési sorrendben.

zara-phillipsA 33 éves kismama a brit királyi család legmagasabb rangú „polgári” tagja. Jóllehet a királynő egyenes ági leszármazottja – édesanyja Anna hercegnő, az uralkodó egyetlen leánygyermeke -, Zarának azonban nincs semmilyen királyi titulusa. Ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt, és mindent elkövet annak érdekében, hogy hétköznapi életet élhessen.

Három éve esküdött örök hűséget polgári származású férjének, Mike Tindall egykori angol rögbisztárnak, aki jelenleg edzőként tevékenykedik. A házaspár hivatalos megszólítása Mr. és Mrs. Tindall, újszülött kislányuké Miss Tindall. Az udvar pénteki tájékoztatása szerint a gyermek keresztnevét “kellő időben” nyilvánosságra hozzák.

Első gyermekük az idén 88 esztendős királynő és 93 éves férje, Fülöp edinburghi herceg negyedik dédunokája. Két dédunokával – Savannah-val és Islával – Zara Phillips bátyja, Peter Phillips és kanadai felesége, Autumn Kelly örvendeztette meg az idős uralkodói házaspárt. A harmadik dédunoka, György herceg tavaly júliusban érkezett, ő viszont születése pillanatában a harmadik helyre került a trónutódlási sorban, az Ő Királyi Fensége megszólítás illeti meg, és majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz. Az ő édesapja ugyanis Vilmos herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki apja után szintén a brit trón várományosa.

Zara Phillips és férje sokkal inkább ismert kiemelkedő sportteljesítményéről, semmint a brit királyi családhoz fűződő kapcsolatairól. A 35 éves Mike Tindall az angol rögbiválogatott kapitánya volt, Zara Phillips pedig – aki az esküvő óta is leánykori nevét használja – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es nyári londoni olimpiai játékokon csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon pedig egyéni aranyat nyert. Tervei szerint részt vesz a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián is.

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMiért születik ma minden harmadik gyerek császármetszéssel?
Következő cikkMérgező szörnyek laknak gyermekeink ruhásszekrényeiben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..