Oldtimer Hétvége a Vasúttörténeti Parkban

Április 10-12. között újra megrendezésre kerül az Oldtimerek Hétvégéje a közkedvelt Vasúttörténeti Parkban, 100 000 nm-es rendezvényterületen. A 3 napos fesztiválon az oldtimer autó és motor szerelmeseit a színes program-kavalkádon felül több mint 500 csodaszép veterán jármű várja, sőt a kiállított remekművek között lesznek 100 évesnél idősebb veterán motorok és fakerekű autók is!

A több éve nagy sikerrel megrendezett „Oldtimerek Hétvégéje” fesztivál fő látványossága a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása, amelyet az érdeklődők az Orient- és a West- csarnokokban csodálhatnak meg. A kiállítócsarnokokban a Youngtimer sportautóktól a 100 évnél öregebb veterán motorokon át, a fakerekű autókig számos látnivaló akad.

OldtimerekIdén is várja a látogatókat a katonai szekció: a kiállítócsar-nokban USA katonai szerviz, harci felszerelések, katonai ruházatok kerülnek bemutatásra, míg a Víztorony Parkban a Magyar Honvédség közreműködésével szervezett hadtör-téneti kiállítására és élő történelem óráira látogathatunk el. Újdonság lesz a Magyar Honvédség felderítő hagyomány-őrző csapatának harcászati bemutatója, akik hídrobbantá-sokat is demonstrálnak a helyszínen.

Az Orient csarnokban autós szimulátorok, illetve vasúti terepasztal is várja a vendégeket. A csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendeznek, legendás klasszi-kusokkal és sportautókkal. További érdekesség az aszfal-tozott főutcán bemutatott oldtimer buszok és teherautók, amelyek közül a 60 éves buszok akár belülről is megcsodál-hatók. A csarnok melletti murvás parkolóban a „Kalandjárók Kiállítás” elnevezésű kiegészítő rendezvény lesz, hajókkal és lakókocsikkal, utóbbinál természetesen a rendezvény stílusához igazodva, oldtimer lakókocsik is bemutatásra kerülnek.

A felújított Víztorony Parkban a tavaly év végén épült Csabai Tájházat csodálhatják meg az érdeklődők, ahol az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” ízelítőjeként és kedvcsinálójaként a Békéscsabai Hagyományőrző Kör Csabai kolbász kóstolót fog szervezni.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, így az állatkarám számos háziállattal várja a legkisebbeket, sőt lovagolni is lehet a helyszínen. A családok egyik kedvenc helyszíne, a borospince borteraszán ingyenes népi játszótér és szkíta íjász gyerekfoglalkoztató lesz, díjmentesen! Ezen felül ingyenes légvárat állítanak fel a Park vendéglője mellett, mitöbb a Vasúttörténeti Park vasútkocsi-színpadán ingyenes arcfestés és gyerekfoglalkoztató várja a csemetéket.

Gasztronómia utca várja majd a háztáji ízek kedvelőit, ahol háztáji kolbászt, disznóságokat, sajtot, lekvárt és egyéb boltban nem kapható kézműves termékeket lehet kóstolni és vásárolni. A háztáji gazdálkodás bemutatásakor a mezőgazdasági gépekkel is megismerkedhetnek a fesztiválra látogatók, azaz veterán traktorok és stabil motorok fognak pöfékelni a Víztorony Parkban, a fesztivál teljes hétvégéjén.

A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimerek Hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Továbbá az érdeklődők megnézhetik a gőzmozdony kiállítást, vasúti kocsi kiállítást, vasútmodell kiállítást és vasúti terepasztal kiállítást is.

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..