Ünnepi összefogás a családon belüli erőszak áldozataiért

családon belüli erőszak

’Békés Karácsonyt minden gyereknek!’ a mottója annak a közös kezdeményezésnek, amellyel Balázs Valéria Anamé és Halász Pálma, a családon belüli erőszak elleni kampány élharcosa közösen küzd egy élhető, boldog családért és bántalmazásmentes gyerekkorért.

Halász Pálma kezdeményezése

Halász Pálma nevét talán senkinek nem kell bemutatni, aki valaha is hallott már a családon belüli erőszak témaköréről, esetleg személyesen is érintett volt benne. Halász Pálma ugyanis évek óta a családon belül erőszak elleni küzdelem vezető egyénisége, példaképe. Folyamatosan küzd az élhető, békés, szeretetteljes gyerekkorért, az összetartó és összetartozó családokért, a nők és gyerekek jogaiért. Ennek jegyében és saját kálváriájából eredően indította hosszú és rögös útjára még 2010-ben azt a folyamatot, amely végül oda vezetett, hogy a 2012-ben, Népi kezdeményezés formájában összegyűjtött 150 ezer aláírást figyelembe véve, a Parlament is napirendjére tűzte a témát, amely egy igen fontos és régóta halogatott törvényalkotást is eredményezett, amelyet 336 igen szavazattal fogadott el a törvényhozás.

Halász Pálma
Halász Pálma Genfben, az ENSZ világkonferenciáján

A munkának azonban a törvényalkotás megszavazását követően még nem volt vége, sőt, most kezdődött csak el igazán: Pálma meghívást kapott az ENSZ világkonferenciájára Genfbe, ahol Peking után 20 évvel értékelték az elért eredményeket a nők és gyermekek védelme érekében. Az ügy mellé állt egy neves kozmetikai márka, valamint rengeteg magyar híresség és közéleti személyiség, illetve létrejött az Élet-Érték Alapítvány is az ügy érdekében, akik azóta is segíteni próbálnak a bajba jutott nőknek, családoknak és gyermekeknek, akiket a családon belüli erőszak és kiszolgáltatottság valamilyen formája érint, legyen szó fizikai, verbális, gazdasági, szexuális vagy mentális bántalmazásról.

A sajnálat kevés, tettekre van szükség– vallja Pálma azóta is, hiszen csak így, közös összefogással lehet nagy eredményeket elérni ebben a fontos és sajnos sokakat érintő kérdésben, amely eddig szinte tabunak számított mind az érintettek körében, mind a közvélemény részéről.

A fizikai erőszak és a lelki terror nem a nevelés eszköze

Anamé Program

A családon belüli erőszak témaköre Balázs Valéria Anamé számára sem idegen: 18 éves korában egy erőszakos, embertelen családi környezetből menekült Budapestre és lett inkább időlegesen hajléktalan, mint hogy továbbra is bántalmazó családban éljen. Pálma és Anamé családi tragédiájából született most meg az az összefogás, amely továbbviszi a családon belüli erőszak elleni küzdelmet és talán egy kis megnyugvást, az érzelmi továbblépés lehetőségét kínálja sok, a témában érintett családoknak.

Balázs Valéria neve az Anamé Program kapcsán lehet ismerős többeknek, amelyet saját maga dolgozott ki az évek során, és alkalmaz mára olyan nagy sikerrel, hogy már külföldön is felfigyeltek erre a módszerre: a hazai teltházas budapesti és vidéki kurzusok mellett Európa számos fővárosában is elérhető az Anamé Program. Az egyszerű légzésen alapuló mozgások nemcsak a testet regenerálják szinte csodával határos módon, hanem a lélek öngyógyító folyamatait is beindítják, hogy a fájdalom helyén szeretett és megbocsátás születhessen.

Anamé Program

Balázs Valéria Anamé felajánlásának és a Halász Pálmával létrejött összefogásnak köszönhetően, idén ősztől minden héten 110, családon belüli erőszakban érintett család, nő és gyermek vehet részt teljesen ingyenesen az Anamé Program meghatározott óráin, ezzel is segítve a továbblépést egy normális, bántalmazásoktól mentes élet felé. A résztvevők megtapasztalhatják a testi és lelki megújulás csodáját a módszer segítségével, ihletet és megnyugvást meríthetnek az órákon részt vevő sorstársak történetéből, és átélhetik az összetartozás érzését, tudva, hogy nincsenek egyedül problémájukkal, sőt az alapítványon keresztül segítséget is kaphatnak.

További információ az ingyenes gyakorlási lehetőségről és a programról: Halász Pálma, Élet-Érték Alapítvány, Telefon: 20/775-6142

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKarácsony pici babával
Következő cikkApák a PIC-en – Picifilmek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..