baba expo, Pirner Alma

Pirner Alma azt vallja, a nők várandósan és kismamaként is maradhatnak szexisek, csinosak, sőt kívánatosak. Az egykori, egzotikus tánc világbajnoknak és nem mellesleg a rúdtáncsport hazai meghonosítójának gyermekét várva jutott eszébe az, hogy miként tudna „sorstársain” segíteni. A célja az volt, hogy a kismamák ne terhesnek hanem egyszerűen boldognak érezzék magukat. Így született meg a Mommy Makeover program.

Nő, feleség és anya

Alma elmesélte, hogy a program abban segíti a kismamákat, hogy a kilenc hónap alatt is fittnek, egészségesnek és vonzónak érezhessék magukat. Sőt, a szülés után ne csak anyukák legyenek, hanem “nagybetűs” nők.

„A várandóságom alatt figyeltem meg, hogy egyes nőtársaim lába alól kiszaladt a talaj, látszott nem érzik magukat jól a bőrükben, nem érezték boldognak magukat, pedig új kis életet hordtak a szívük alatt” – mesélte Alma.

Pirner Alma és csapata többek között olyan tanácsokkal látja el a kismamákat, hogy a várandóság alatt is kell tornázni és fel kell készíteni a testet a kilenc hónapra. Nem szabad a terhesség alatt sem elengedni magukat, mert az csupán egy régi, rossz berögződés, miszerint babát várva „két ember helyett eszünk”. Alma szerint ugyan nem kell megvonni semmit magunktól, de arra ügyelni kell, hogy egészségesen étkezzünk a várandósság és a szoptatás időszakában is.

Alma olyan esettel is találkozott már, aki a várandósága előtt és alatt sem nem tornázott. Nos, erre neki az a válasza, hogy a szülést követő hatodik, hetedik hétben, amikor az orvos zöldutat ad, el kell kezdeni mozogni. Persze nem szabad azonnali csodára várni, hiszen kilenc hónap alatt szaladt fel az a plusz tíz-húsz kiló, tehát a fogyás is hónapokat vesz igénybe.

Kell a töltődés

Alma azt is nagyon fontosnak érzi, hogy amikor a kis lurkó világra jön, azon túl ne csak anyukák legyenek az asszonyok, hanem megmaradjanak feleség, szerető és nő szerepükben is. Igenis időt kell arra szakítani, hogy a baba papája is érezze, hogy tőrödnek vele. Persze nem könnyű ezt megtenni, amikor három óránként eszik a baba és sír, esetleg nyűgös. A Mommy Makeover program ebben is segíti az anyukákat: pszichológus, párkapcsolati coach ad tanácsot, ha a kismama úgy érzi, elakadt, fáradt és semmire nem marad energiája, lelkiereje. A testi regenerálódást dietetikus által összeállított, személyre szabott étrenddel és otthon is végezhető torna videóval támogatják, a kényeztetésről pedig szakképzett masszőr valamint arc- és testápolási szakember gondoskodik. A programban részt vesz szülész, nőgyógyász valamint babamasszőr is, akik az egész gárdával együtt abban segítik az anyukát, hogy testileg-lelkileg megújulhasson és megtalálja az egyensúlyt, amely aztán majd átlendíti a nehézségeken.

Alma, a kis Alen édesanyja azt is elárulta, hogy ő már a versenysúlyánál tart, mert szerencsére nem szedett fel plusz kilókat, de bizony még az állóképessége nem a régi, de megtesz mindent érte, hogy visszanyerje.

A programról és saját tapasztalatairól Alma egy kerekasztal beszélgetés résztvevőjeként az április 24-én, a Hungexpo B csarnokában megrendezésre kerülő Baba Expón mesél.

Szerző: Szilágyi Ági

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..