Vasalni utálunk a legjobban :)

házimunka

A folyamatos technológiai fejlődés az elmúlt évtizedekben az élet számos területére begyűrűzött, jelentősen megkönnyítve a hétköznapok során felmerülő kihívások és nehézségek leküzdését. Bizonyos házimunkák esetén azonban még mindig hajlamosak vagyunk körülményesebb módszerekhez folyamodni ahelyett, hogy a legújabb technológiákat alkalmaznánk.

Melyek a legkevésbé kedvelt házimunkák?

Elkészült a P&G legfrissebb online fogyasztói felmérése a házimunkák elvégzésének szokásairól és kedveltségéről. A felmérés alapján egyértelműen a vasalás áll a dobogó felső fokán a leggyűlöltebb házimunkák rangsorában (38%). A következő helyen a konyha takarítása áll (35%), mint a második leginkább időigényes és legtöbb lépésből álló házimunka. A ruhamosás a megkérdezettek többsége szerint jóval egyszerűbb feladat (89%), két válaszadóból közel egy (46%) szerint azonban kifejezetten unalmas és időrabló tevékenység, amit háromból egy ember nemes egyszerűséggel utál elvégezni.*

Házimunka a baba mellett

“A mosás önmagában nem hosszadalmas folyamat, mégis rengeteg időt vesz el a mindennapokból, hiszen viszonylag gyakori tevékenységről van szó. Szeretnénk, ha fogyasztóinknak minimális időbe és erőfeszítésébe kerülne a házimunka elvégzése, miközben maximális hatékonyságot kapnak. Az idő, amit nyerünk, a házimunkánál fontosabb dolgokkal is eltölthető.” – állítja Malgorzata Mejer, a P&G közép-európai szóvivője.

*A fogyasztói adatokat országos felmérés keretében gyűjtötték össze 6 országban (Egyesült Királyság, Németország, Románia, Spanyolország, Lengyelország), 18–64 éves korosztály körében reprezentatív mintavétel elvégzésével. A mintán belül piaconként azon 100 Ariel 3 az 1-ben mosókapszula felhasználó válaszát vettük alapul, akik a leggyakrabban használtak mosókapszulákat és Ariel termékeket. A felmérést a P&G Fabric Care for Ariel megbízásából a Bilendi készítette 2017 júniusában.

Erről a témáról még az Otthon rovatunkban olvashatsz többet!

fotó: Freepik

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNéha a szülők is segítségre szorulnak
Következő cikkMi számít normális menzesznek?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..