Véget ért a séta a szülés – születés minőségéért

újszülött az édesanyával

Egy héten át kb. 150 km-t sétáltak a kezdeményezés szervezői, akik Miskolctól Kazincbarcikáig több kórházat látogatták meg.

Az egri és a borsodi régió fontossága abból adódik, hogy ezeken a helyeken a szülészetek megkapták a WHO-UNICEF által adományozott „Bababarát Kórház” minősítést, amelyről korábban hírt adtunk.

A séta másik célja is nemes, mivel adományt szeretnének gyűjteni az érintett szülészeteknek, azért, hogy a babák és az anyák – az arany órában (a szülés utáni 2-3 óra) – minél tovább zavartalanul és biztonságban maradhassanak együtt. Ez a babaágy közvetlenül az édesanya ágya mellé tehető, így biztosítható a folyamatos együttlét, akár császármetszés után is. Az újszülött a műtét utáni néhány órában is az anyai közelség biztonságában lehet, amíg édesanyjának feküdnie kell, akkor is, ha szaksegítség vagy hozzátartozó nem tud jelen lenni.

A támogatásokból 150.000.-Ft- ot szeretnének összegyűjteni a kezdeményezők. Ebből az összegből 5 db babafekvőhelyet tudnak vásárolni, melyeket az egri, ózdi, kazincbarcikai és a két miskolci szülészeti osztálynak szeretnének ajándékozni.

Az adományozás lehetőségeiről és részleteiről ITT kaphatnak bővebb információt.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkTermészetes alapanyagú készítmények a meddőségért
Következő cikkÚszófül és más gyakori nyári fülbajok

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..