Mutasd a telefonod és utazz! Ez az e-vonatjegy.

500
elővárosi vonat

A személyszállító vonatokra már régóta lehet online felületen jegyet vásárolni. Az így váltott jegyeket eddig kétféleképpen lehetett használni: vagy a nagyobb állomásokon lévő automatából nyomtatta ki az ember, vagy még otthon. Most már nem kell kinyomtatni a jegyeket, azt bármilyen eszközön be lehet mutatni a kalauznak.

Az elektronikus jegyet éppen ott és úgy kell megvenni, ahogy eddig lehetett neten a simát. A különbség annyi, hogy nyomtatás helyett elég, ha letöltjük azt bármilyen eszközre, amely képes azt (legalább 160×160 pixeles méretben) megjeleníteni. Tehát a pdf formában (vagy abból kivágott képként) letöltött jegyet a MÁV elfogadja telefonon, laptopon, vagy akár okosórán bemutatva is.

Ezentúl nem kell tehát otthon bohóckodni a nyomtatással, nem gond, ha nincs az adott vonatállomáson automata – akár az állomáshoz tartó buszon ülve is megvásárolhatjuk a jegyünket.

Az e-vonatjegyet korlátozás nélkül bármely vonaton elfogadják. Természetesen csak a rajta feltüntetett személyt jogosítja fel utazásra a jegyen feltüntetett időszakban és viszonylaton. A helyjegy, pót- és helyjegy csak a jegyen feltüntetett vonaton érvényes.

Forrás: greenfo.hu
Fotó: pixabay.com

Szólj hozzá Te is!

hirdetés
MEGOSZTOM EZT A CIKKET!

A www.babafalva.hu várandósságtól az első osztályig portál tíz éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig. Idén cikkeinket kiegészítettük a fenntartható fejlődés és a zöld gondolatot bemutató írásainkkal, valamint törekszünk arra, hogy a technológiai fejlődés eredményeit úgy mutassuk meg, hogy az a gyerekek és a családok részére hasznos legyen és ne káros.

Előző cikkTegyünk az élhető szülésért!
Következő cikkHullik a gyerekem haja! Mit tehetek?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!