Zabpelyhes keksz recept

Egy egyszerű recept, amit a gyerekek is szívesen fogyasztanak és édesség a maga nem hagyományos módján. Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 6 dkg barna cukor vagy gyümölcscukor (fruktóz) , 6 dkg cukornak megfelelő méz, 1 tojás, 15 dkg zabpehely, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 10 dkg tejcsokoládé, apróra vágva (elhagyható).

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikon lapot vagy sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire. Egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a mézzel, majd hozzádolgozzuk a tojást. A csokit felaprítjuk, és a lisztes keverékhez szórjuk. Majd jöhet a száraz anyaghoz a cukros-tojásos keverék, és az egészet fakanállal jól összedolgozzuk.

A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítjuk. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttük az első adagot, elkészítjük a többi tallért is. A zabpelyhes tallérokat 10-12 perc alatt meleg sütőben megsütjük. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak, és ropogósak lesznek. Kb. 30 tallér lesz belőle.

Tipp: Tehetsz bele mazsolát, különféle magvakat (dió, mandula), vagy épp hagyományos kakaóport is. Kísérletezz bátran!

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkKarácsonyi félelmeink
Következő cikkÉdességek kisgyermekkorban

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .