Zene és csoki egy helyen – gyerekeknek

csoki-koncert-300x199.jpg

Húrok, hangok, dallamok, játékok, vetélkedők, zene, izgalmas mesék, híres zeneszerzők és elismert művészek, vidám hangulat, nagy közönség, jó társaság és persze csokoládé: zseniális és varázslatos eszközei annak, hogy bárki, de főként a gyerekek összebarátkozzanak a klasszikus zenével. A Csoki koncerteken mindez egy helyen megtalálható, így a kultúra élménnyé válik, a távoli korok zenei nagyjai közelebb kerülnek, mindenki régi ismerősként fogadhatja őket. A mozgalmas, közvetlen, párbeszédes programok célja, hogy a legkisebbek is megtapasztalják a zenélés és a zenehallgatás örömét.

A Hungarofest Nonprofit Kft. Klassz Zenei Irodája 2009-ben indította el a Csoki koncertek programsorozatát, ahol a legapróbbak ismerkedhetnek meg azokkal a zeneszerzőkkel, akiknek az adott évben kerek évfordulóját ünnepli a zenevilág. Idén az interaktív, játékos hangversenyeken Liszt Ferenc életével és műveivel találkozhatnak a gyerekek. Az ingyenes rendezvények minden hónap harmadik vasárnapján, délelőtt 11 órakor kezdődnek a Millenárison.

A Csoki koncertek olyan rendhagyó énekórák, ahol a műsorvezető, Lukácsházi Győző kérdéseire adott helyes válaszokért csokoládé jár a megfejtőnek, ahol a zene szeretetét színes történeteken és rendhagyó zenei előadásokon keresztül tanulják az iskolások, sőt, ebben az évben a „nebulók” még a program Facebook-oldalán is megmutathatják tudásukat a különböző, a koncertekhez kapcsolódó vetélkedők révén.

A művészek közreműködésével a gyerekek a hangszereket és a zenélés örömét is testközelből figyelhetik. Egy koncert nemcsak az ünnepelt szerzők műveit mutatja be, hanem mindig egy adott téma, hangszer vagy történet köré szerveződik. Február 20-án például a Leopold Mozart Zeneiskola fuvolaegyüttesével állatokról szóló mesés zenéket hallhattak, április 10-én a Csillagszemű Táncegyüttessel a néptánc és a népművészet világába, május 15-én a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok jóvoltából pedig a királyi paloták kamarazenéinek hangulatába nyerhetnek betekintést kicsik és nagyok.

A Liszt-év során „Csoki-művész” lesz még: Deák Anna, Nagy Anna Ágnes, Szelcsényi Ágnes, az Óbudai Danubia Zenekar, Bogányi Gergely és még sokan mások.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..