10 szuper játék tipp – 0-4 hónapos babával

játék kisbabával

Azt gondolod, egy pici babával nem lehet játszani? Igen, először félelmetes még megfogni is, hiszen tartani kell a fejét, és annyira kis törékenynek tűnik a kezeink között – főként apa szerint, ugye? Ám, egy babával is szuper mókás dolgokat lehet játszani, mutatjuk a mi kedvenceinket.

 1. Repül a baba

  Miután a pici már meg tudja tartani a fejét, imádni fogja, ha repülőzteted. Feküdj hanyatt, tedd a lábadat a csípőjéhez – ne a hasára – és emeld magad fölé, miközben fogod a kezét. Ezt nagyobb korában is imádni fogja.

 2. Baba masszázs

  Nem kell feltétlen szaktudás ahhoz, hogy a pici érezze, törődsz vele. Hajolj fölé, énekelj közben, és kezd el lágy mozdulatokkal masszírozni a kezeit és lábait. A babamasszázs egyébként csodálatos dolog, érdemes némiképp elmélyedni a témában.

 3. Léggömb rugdosás

  Kösd a lufit egy laza csomóval a bokájára, tetszeni fog neki, ahogy mozgatja a lábát – amit egyébként is nagyon szeret csinálni -, a léggömb pedig ide-oda ugrál a levegőben.

 4. Selyem-, krepppapír, celofánt hangjáték

  Ez egy igazi pici baba móka. Adj egy darab zörgős papírt a kezébe, vagy tedd a talpai alá. Nagyon fogja szeretni a finom, tompa hangját, ahogy gyömöszöli. Figyelj azonban, hogy ne vegye a szájába!

 5. Tükröm-tükröm

  Ülj le vele egy tükör elé, és grimaszolj. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire élvezni fogja ezt a számodra teljesen önmagától érthetődő visszatükröződést.

 6. Nagy labda mókajáték a babával

  Mikor a pici már meg tudja tartani a fejét, szuper játék lehet egy nagylabdán való hasaltatás, miközben óvatosa és lassan görgeted őt végig rajta. Ha nincs otthon ekkora, egy kisebb gumilabda is megfelel.

 7. Buborékfújás

  Ahogy a baba elkezd fókuszálni, kiváló szórakozást nyújt majd számára, ahogy a buborékok szállnak a levegőben, időnként hozzáérve a kis kezéhez és lábához.

 8. Le és fel!

  A fel-le mozgás mindig szórakoztatja a babát. Guggolj vele a kezedben – a nagyobbakat kifelé is fordíthatod. Ez akár még a szülés utáni formába lendülésedben is segíthet. Mielőtt azonban ebbe belevágnál, kérd ki szülész-nőgyógyászod véleményét.

 9. Hintázz vele!

  Tedd hordozókendőbe és irány a közeli játszótér. Ez az anyaméhben töltött időre emlékezteti – emellett pedig egy nyugtalan babát könnyen álomba is ringat.

 10. Zseblámpa játék

  Este a sötétben feküdj hanyatt a babád mellé, és világíts a mennyezetre, majd mozgasd a kis fénypontot. Imádni fogja!

A fentiekből is látszik, hogy egy kisbabával is remek időtöltésben, játékban lehet részed. Próbálj már az első pillanattól játszani vele, hidd el, sokkal jobban fogja élvezni, mint a ringató széket vagy a játszószőnyeget. Természetesen neki is szüksége van időnként az ingerszegény „énidőre”, ha kezd a játék közben nyűgös lenni, egyszerűen csak öleld át, ringasd, vagy tedd le az ágyába.

Jó játékot!

Képek: mommasociety.com

Erről a témáról a Csecsemő rovatban olvashatsz többet!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkKarácsony utáni leégés kezelése
Következő cikkEzért ringasd babádat a bal oldalon!