7 dolog, ami minden anyában megegyezik

anyaság

Az anyaságot, az anyai feladatok teljesítését minden nő másként éli meg, mégis van néhány dolog, amikben mind megegyezünk. A fontossági sorrend ugyan változhat, de egy marad; az anyai szerepünk maradéktalan ellátása.

1A privát szféránk gyakorlatilag megszűnik létezni

A békés vécén ücsörgés már a múlté, napközben a másik félre való koncentrálásnak is lőttek – legyen az szemtől szemben vagy épp a vonal másik végén… de éjszaka sem lehetünk biztosak abban, hogy nem tört ránk a gyerek, mondjuk épp a házaséletünk közben.

2Többet énekelünk, mint eddig összesen

Mindenhez az kell: altatáshoz, megnyugtatáshoz, játékhoz, utazás vagy épp sorban állás közbeni lefoglaláshoz… Az éneklés rendkívül hasznos eszköz anyaként a kezünkben. A bibi ott kezdődik, mikor a gyerek képes annyira kifejezni magát, hogy értésünkre adja, nem szeretné, ha többet énekelnénk, mert szörnyen rossz a hangunk.

3Új képességeink fejlődnek ki

Egy kézzel is képesek lennénk megszerelni egy elromlott panelt, valamelyik űrállomáson, és orvosokat megszégyenítő módon kerülünk egy percen belül képbe az éjszaka közepén is. Az anyák az abszolút szuper emberek, ez nem kétséges.

4Számunkra nincs lehetetlen

Bármikor legyőzzük a sötétben ólálkodó szörnyeket, nem okoz gondot két szatyorral, egy kismotorral és egy hisztis gyerekkel utazni a buszon, sőt, még egy három fogásos menüt is képesek vagyunk összeütni fél óra alatt.

5Titkos gyógyítók vagyunk

Legyen az egy láthatatlan sérülés vagy egy kisebb horzsolás, a mi puszink azonnali gyógyulást eredményez!

6Sosem fogyunk ki az ötletekből

Legyen szó az ebéd kisgyermekbe való beleimádkozásáról, az altatás rituáléjáról vagy épp a házimunka abszolválásáról, tarsolyunkban számos ötlet van folyamatosan születőben.

7Szupernők vagyunk

Egyszerre állunk helyet a munkahelyünkön, a családunkban, gondoskodunk a gyerekeinkről, a férjünkről, rendben tartjuk az otthonunkat és marad némi időnk még saját magunkra is. Ki lenne képes mind erre, szupererő nélkül?

fotó: pexels.com

Erről a témáról az Anya-Apa rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkMegszabadulhat egy gyermek a szülei problémáitól?
Következő cikkStrandolhatok terhesen vagy nem?