A domináns szám, avagy mire születtél?

dominans_lead_80.jpg

Kisbabánk születésekor, de a saját életünkben is fel-felmerül a kérdés: mi lesz belőlem? Jó irányba halad az életem? Mi a célja az életemnek? Mire születtem? Ezekre a kérdésekre első megközelítésben a domináns számunkból kaphatunk választ.

Először is talán arról, hogy miért „domináns” szám (sorsszámként is találkozhatunk vele)? Nos, ennek kell(ene) lennie az iránynak, ami felé az életünk halad. Ezt kell megtanulnunk. Ez soha nem egyszerű! Lehet, hogy kívülről nézve mondjuk a kreatív önkifejezés megtanulása könnyednek, szórakoztatónak tűnik, mégis annak, aki ezt kapja feladatul, annak ez komoly problémát jelenthet. Persze van, aki viszonylag hamar rátér erre az útra, van, aki csak élete vége felé. A lényeg mindenképpen az, hogy rátaláljunk. Végülis Budapestről Rómába az Északi-sarkon keresztül is el lehet jutni, csak hosszabb (bár lehet, hogy érdekesebb…) úton.

Egy számmisztikai elemzés elkészítésekor az első dolgok egyike a sorsszám, amit kiszámítunk. Fontos viszont azt is tudni, hogy a célhoz vezető úton milyen segítséget kaphatunk, illetve milyen nehézségekkel kell várhatóan szembenéznünk.

A számmisztikát is, mint minden módszert, tisztelettel és megértéssel kell alkalmaznunk. Nem szabad abba a hibába esni, hogy egyetlen szám alapján ítéletet mondjunk akár magunkról, akár másokról. Azt mondani, hogy életünk célja 9 számba belezsúfolható, a módszer helytelen értelmezése, és persze nem is igaz. (Nagyjából ugyanúgy, mint mondjuk a horoszkópok esetében azt mondani, hogy a világon minden Nyilas jegyű embernek sportosnak kell lennie, és a mai napon kedvezőek a pénzügyi lehetőségei).

Akkor hogy kezdhetünk hozzá a célunk meghatározásához?

Kiszámolhatjuk a sorsszámunkat és a leírás alapján megnézhetjük az irányokat, amerre keresnünk kell. De mindezt csak a domináns szám alapján nagyon tágan kell értelmezni. Például ha kreativitásról beszélünk, az jelenthet egy zseniális képzőművészt, egy marketingest, de lehet, hogy ügyesen kézimunkázik és gyönyörű pulóvert tud kötni, vagy nagyon jó szerető, hiszen ahhoz is kreativitás kell. Tehát nagyon széles lehet a skála. Mondhatjuk, hogy akkor ebbe minden belefér! De gondoljunk csak bele: mondjuk egy katonás szervezetben (akár egy multinacionális cégnél), hogyan tudjuk érvényesíteni a kreativitásunkat? Nos, nyilván sokkal nehezebb, mint mondjuk egy családi vállalkozásnál. Tehát érdemes a munkahely választásánál valami „lazább” helyet keresni, ahol az ötleteink megvalósulhatnak (vagy a szabadidőnkben hódolni ilyen jellegű hobbinak). Ugyanezek az alapelvek érvényesek az összes számnál, életcélnál.

Most nézzük a számítást!

Mint minden számítás a számmisztikában, ez is nagyon egyszerű: a születési dátumunk számait kell összeadnunk, majd addig egyszerűsíteni, amíg egyjegyű számot nem kapunk. Vagyis mondjuk, aki 1976. november 20-án született, annak a következőképp alakul: 1+9+7+6+1+1+2+0=27, és 2+7=9. Tehát 9 a domináns száma.

Ezután néhány szóban a számok

EGY: A Nap száma. Feladata az önállóság, a saját lábra állás. Ez fiatal korban kezdődhet akár valamilyen függőséggel is, hogy később bontakozzon ki a vezetői képesség, a határozottság, a függetlenség. Ha negatív vonatkozását valósítja meg, akkor akár zsarnoki természethez, magányhoz is vezethet.

KETTŐ: A Hold száma. A kettő a társ, a békítő, a diplomata száma. Ő az, aki bíró tud lenni vitás ügyekben, aki ösztönösen megnyugtatja a felborzolt kedélyeket. Munkahelyen nagyon jó asszisztens tud lenni. Rossz esetben lehet azonban túlérzékeny, bizonytalan, befolyásolható, önállótlan.

HÁROM: Feladata a kreatív önkifejezés elsajátítása. Ez sokszor a kommunikáción keresztül jut érvényre, ami egy kellemes, légies út lehet. Jó foglalkozás lehet neki a színészet, papi hivatás, tanítás. Negatív megvalósításkor pletykás lehet, hazug, intrikus.

NÉGY: A rend, a rendszeresség, a „földi” dolgok száma ez. Fontos neki a pontosság, a munka, a szorgalom. Biztonságra törekszik, két lábon áll a földön. Nehéz út lehet, látva, hogy vannak akik könnyedebb sorsot választottak maguknak. Negatív vonatkozásban földhözragadt, változtatásra képtelen, anyagias, túlzottan aggodalmaskodó lehet.

ÖT: Akinek a sorsszáma öt, annak a változással, szabadságvággyal vannak feladatai. Előfordulhat, hogy fiatal korban megrémíti a környezetét kiszámíthatatlanságával. Szereti az utazást, a tanulást (sokfélét). Nem bírja a rutinmunkát, ingerlékeny lehet.

HAT: Ez a szám a család, a harmónia, a kapcsolatok száma. Ő az, aki szeret gondoskodni másokról, amolyan „tyúkanyó”. Művészi szám is egyben. Élvezi a lakása, környezete csinosítását. Túlzott gondoskodása zavaró lehet, illetve egyfajta mártír szerepet is felvehet.

HÉT: Filozofikus szám. Ő az aki kutat, a mélyére ás a dolgoknak. Közel áll hozzá a hit, az ezotéria, az alternatív gyógymódok. Lehet akár tudós, könyvtáros. Szeret egyedül lenni a gondolataival. Rossz esetben elszigetelt, magányos, morózus lehet, párkapcsolatban nem mutatja ki érzéseit.

NYOLC: A pénz, az anyagi javak száma. Bár világunk most ezt a számot szereti, de nem könnyű ez sem! Kínosan kell ügyelnie a becsületességre, mert a pénz kiáramlása is hozzátartozik a számhoz. Jó a problémamegoldó képessége, gyorsan reagál. Negatív esetben kegyetlen, hajcsár, türelmetlen lehet.

KILENC: Magasabbrendű ideák száma. Egyfajta hősiesség kapcsolódik hozzá, amelynek alázattal is párosulnia kell. Nehéz lehet, hiszen úgy érezheti, hogy mindig csak ad. Rengetegen vehetik körül, de sokszor magányos lehet a meg nem értettsége miatt. Szeret tanácsokat adni, viszont utálja kapni azokat.

A domináns szám egy nagyon erős célt ad az ember életében. Viszont kicsit talán olyan, mint egy hegycsúcs, amire szeretnénk felmenni. Választhatunk nehéz csapást, hogy feljussunk, de a kikövezett utat is. Egyik út sem „jobb” vagy „rosszabb” a másiknál, csak más-más tapasztalattal jár.

Forrás:

Székelyhidi Ágnes: Számmisztika, Bioenergetic Kiadó, Budapest, 2001.

Dan Millman: Erre születtél, Édesvíz Kiadó, Budapest, 2004.

Göntér Ildikószámmisztika, jantra szakértő | Kérdezz-felelek>>

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

  1. Nagyon örülök,hogy végre valaki a számmisztikai elemzés elé
    írta,hogy ezt sok féle képen lehet értelmezni,és nem kell azonnal megvalósítani vagy kétségbe esni,hogy ha eddig nem az történt vele ami a számmisztikában írtak le róla.
    Köszönöm!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..