A gyerekruháknál a strapabíróság számít, nem a divat

gorogzita1.jpg

Egy kisgyerek öltözködésénél a praktikusság és a tartósság a döntő szempont – vallja Görög Zita modell, műsorvezető. Bár az anyukák hajlamosak arra, hogy egy-egy „cuki” ruhadarab kedvéért nagyobb összeget is kiadjanak,  Zita azt javasolja: ne engedjenek a kísértésnek, a gyerek úgysem kíméli, ami rajta van.

– Milán és Lotti, a két kis örökmozgó nyűvi a ruhákat. Az első fél év után mindkettejükkel gyakran mentünk játszótérre, ahol mint minden egészséges gyerek, ők is folyamatosan összekoszolták magukat. Ráadásul Milus előbb tanult meg motorozni, mint járni, ez a játék pedig igazi cipőgyilkos: maximum fél évet bír ki egy-egy lábbeli – meséli Görög Zita.

A kezdeti tapasztalatok alapján Zita gyorsan leszűrte a tanulságot: fontos, hogy szépek legyenek gyermekei ruhái, de emellett a minőség és tartósság legalább annyira lényeges.

– Mielőtt Milus megszületett, én is úgy képzeltem el magam anyaként, hogy összeöltözünk a gyerekkel. Aztán erről elég gyorsan lemondtam, mert nem akartam irreális összegeket költeni gyerekruhára. Gyakorlatilag most már csak a színek  terén próbálok arra törekedni, hogy ne üssünk el nagyon egymástól.

A gyerekek hasonlítanak anyukájukhoz: most már, hogy mindketten ovisok, elkezdték kialakítani saját ízlésüket. Lotti szinte csak rózsaszínt hajlandó felvenni, míg Milus a kékért van oda. Zita szerint most kezdenek belépni mindketten abba a korba, amikor a stílusérzékük elkezd fejlődni, hiszen az oviban folyamatosan találkoznak más gyerekekkel, összehasonlítják magukat velük.

Azok a ruhák, amelyeket ugyan már kinőtt a gyerek, de még kibírják a több hónapos megpróbáltatást, valószínűleg következő gazdájukat is jól fogják szolgálni, emiatt ajánlatos alaposan feltérképezni a használt gyerekruha-piacot is, mondja a műsorvezető.

– Egyelőre nem tervezünk kistestvért, de Milus és Lotti ruhatárából van néhány igazi túlélő, ami feleslegessé vált, ezeket feltettem az aukciós portálra – tette hozzá.

Görög Zita babaruháira valóban lehet licitálni a következő oldalon: teszvesz.hu/gorogzita. Az árverésekből származó összeget Zita nagycsaládosoknak ajánlja fel.

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..