A sokat mozgó gyerekeknek jobb az iskolai eredménye

Korábbi tanulmányok áttekintése alapján holland kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy minél nagyobb az iskoláskorú gyerekek fizikai aktivitása, annál jobban teljesítenek az osztálytermekben is.

A kutatók rámutattak, hogy a mozgás javítja az agy vér- és oxigénellátását, ami közrejátszhat abban, hogy a nagyobb aktivitású gyerekek tanulási teljesítménye javul. Az aktivitás hormonokon keresztül segít a felgyülemlett feszültség levezetésében, javítja a hangulatot, gyorsítja az új idegsejtek kialakulását és növeli az idegsejtek összekötőpályáinak, a szinapszisoknak rugalmasságát.

“Egyértelmű bizonyítékát találtuk a fizikai aktivitás és az iskolai teljesítmény közötti pozitív kapcsolatnak” – hangsúlyozta a HealthDay című ismeretterjesztő portálnak Amika Singh kutatásvezető.

Stresszes gyermek? – Feszültségoldó mozgásos gyakorlatok

A gyerekek természetes mozgásigénnyel élik a mindennapjaikat, szülőként, pedagógusként abban van felelősségünk, hogy valóban teret engedjünk ennek, és az ösztönös mozgásszeretetet ne öljük ki a gyermekekből azzal, hogy túl sok passzív programot kínálunk nekik.

Nem az élsportban, nem a drága sporthobbikban van a megoldás, hanem olyan napirend kialakításában, aminek naponta része a szabadlevegőn vagy szobában végzett testmozgás, magunk egészségéért is sokat teszünk, ha részt is veszünk benne, és mintaként is szolgálunk a kamaszkorra kissé ellustuló gyermekeinknek.

Mit sportoljanak a kisgyerekek?

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAz embrió lassú növekedése jósolhatja meg a vetélést
Következő cikkPszichoterápiák – mit keresünk, mit találunk?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..