A terhesség hetedik hónapja

A terhesség hetedik hónapja

Hát nem fantasztikus? 3 hónapon belül megszületik életetek műve! Már hetedik hónapja hordod pocakodban a miniatűr csodátokat, már hetedik hónapja hallgatja szívverésed ritmusos dallamát, arra ébred és arra alszik el. Már hetedik hónapja hordozod és táplálod önnön szervezeted által kisbabádat és már hetedik hónapja várod izgatottan a nagy találkozást! Beleborzongok a gondolatba milyen fantasztikus folyamat megy végbe a testedben és milyen lenyűgöző csoda, ahogy egy , egy férfi által megtermékenyülve új kisembert hoz a világra. Biztosan kíváncsi vagy, hogy mi vár rád ebben a hónapban, nem is húznám tovább a szót, kukkantsunk be a terhesség hetedik hónapjába.

Kezdjük is egyből a szuper hírrel:

Jobban fogsz aludni

alvó ember rajz
pixabay.com

Képzeld kisbabád a hetedik hónapra elkezdi gyakorolni a REM-fázisban történő alvást, ami hozzásegíti az éjszakai aktív pihenés állandósulásához. Így észre fogod venni, hogy a nagy rugdolózások közepette viszonylag gyakran lesz odabent “nagy a csend”. Ebben az időszakban mindketten jobban tudtok majd pihenni.

pálmafa
pixabay.com

Akkora lesz, mint egy kókusz!

Ha gondolkodtál azon, hogy vajon egészen pontosan mekkora lehet a növekvő csöppség a hasadban, itt a válasz: most körülbelül 1,5 kg lehet és egészen akkora méretű, mint egy kifejlődött kókuszdió! Úgyhogy stresszes időben csak oda kell képzelned magad egy nagy, pihentető szigetre, ami tele van pálmafákkal és tengerrel, hiszen kókuszdiód már van is, sőt még annál is sokkal-sokkal jobb!

Ha már most szeretnél bevásárolni pelenkából, nálunk megteheted.

Kiderülhet, hogy mik a kedvenc új ételeid!

Nagyon kiéleződnek ízlelőbimbóid ezért minden ízt kifinomultabban fogsz érzékelni, mindennek aromásabb hatása lesz és az is elképzelhető, hogy bármi újat kóstolsz majd meg: ízleni fog. Érzékszerveid most igazán igyekszenek elkényeztetni a megpróbáltatások közepette.

Fejlődik a babád hallása

Éneklés vagy beszéd közben figyelj a kicsire, mert jó eséllyel kapsz majd reakciókat tőle, hiszen a hetedik hónapra teljesen kifejlődik a hallása és minden hangos gondolatodra reagálni igyekszik majd. Ezt a mozgásából veheted észre, helyzetváltoztatásából, vagy rúgásaiból. Ugyan ilyen módon fognak reagálni, ha fájdalmat érzékelnek, vagy fényt.

A tested változása

Minden bizonnyal a körülbelül 1,5 kg tündéred odabent és a növekvő hasad derék és hátfájdalmat fognak okozni idővel. Ebből az okból kifolyólag lényeges a megfelelő, egészséges testmozgás beiktatása az életedbe, ha még eddig nem tetted volna meg. Hidd el, neked is jobb lesz és a babádnak is jót fog tenni.

Terhes nő, fekete fehér
pixabay.com

A melledet nehezebbnek érezheted, a mellbimbók udvara sötétebb, az erek valószínűleg jobban fognak látszódni. Mivel a tejtermelés is megkezdődhet, ahogy a szervezeted készül a szoptatás időszakára, érdemes lehet beszerezned eldobható melltartó betéteket is a szivárgás megelőzésére.

A hüvelyi ürítésed is gyakoribb lehet, viszont amíg nincs fertőzésre vagy gombás megbetegedésre utaló jel, azaz nem változik az átlagos állaga vagy szaga, úgy nincs ok az aggodalomra, ez csak a terhesség egy kései tünete.

Fennálhat olyan kellemetlenség is, hogy viszketni kezd a bőröd, hiszen a szervezeted nagy változáson megy keresztül, főleg pocakodnál, ahol megnyúlik a bőr és tágulni kezd. Kerüld a forró fürdőt és spajzolj be otthonra hidratálókból is, vagy babaolajjal is bekenheted néha bőrödet.

Ha pedig a visszaszámlálás közepette vásárolni támadna kedved, webshopunkban széles választékban válogathatsz 0-10 éves korig szinte bármit! Babakocsi, babaruha, gyerekülés… minden mi szem szájnak ingere.

Hamarosan jövünk a nyolcadik hónappal.

forráshasználat: https://www.motherandbaby.co.uk/

Írni számomra olyan, mint egy könnyed lélegzetvétel. Szükségem van rá a mindennapi létezésem kiteljesedéséhez, hiszen a szavak mindenkor körülvesznek minket, legyenek kimondott vagy kimondatlan formában. S egy kimondatlan szó: számomra elfecsérelt gondolat. Ezért szükséges mindenkor mindent lejegyezni. Talán így nem vész el a mondanivaló, talán így idővel mindenki szeme kinyílik az olvasás és az alkotás pótolhatatlan örömei felé. Az írás éltet - a lehetőség pedig, hogy megoszthatom gondolataimat csodálatos emberekkel - az egekig emel. A felhőkön való élet pedig, a végeláthatatlan lélek legzseniálisabb atmoszféráját adja meg.
Előző cikkLast minute Halloween jelmez ötletek a családnak
Következő cikk4 mítosz a kétnyelvű gyerekneveléssel kapcsolatban

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!