Állásinterjú kisokos

Az év elején rendszerint megsokasodnak az álláskeresők és az állásajánlatok is. Aki most váltana, vagy már egy ideje állást keres, azoknak nagyobb esélyük van arra, hogy elhelyezkedjenek. De milyen állást keressünk? Ha végre eljutottunk addig, hogy behívnak állásinterjúra, hogyan adjuk el magunkat a leendő munkáltatónak? Mennyire lehetünk őszinték? Kérdéseinkre Katona Erzsébet, az Allitera Ügyfélkapcsolati Kft. kiválasztási szaktanácsadója válaszolt.

– Mi a célunk az állásinterjún? Hogy “eladjuk magunkat”?

Önmagunk „eladása” nem igazán jó kifejezés az állásinterjúra, „önmagunk bemutatása” megfelelőbb. Az állásinterjún arra kapunk lehetőséget, hogy személyesen bemutassuk, hogy milyen képességeink, készségeink vannak, amelyekkel szeretnénk bizonyítani, hogy mire is vagyunk képesek a megpályázott pozíció kapcsán. Fontos hogy igazodjunk a megpályázott álláshoz: ha valaki asszisztensi pozícióba jelentkezik, nem kell globális igazgatói szinten megoldásokat kitalálni a vállalat számára. De fordítva, ha valaki ügyfélszolgálati ügyintézőnek jelentkezik, de nem szeret beszélni, emberekkel foglalkozni, neki is biztos elutasításban lesz része.

interviewMielőtt bármilyen pozíciót megpályázunk először is önmagunkat kell a lehető legalaposabban megismernünk. Milyen erősségeink és gyengeségeink vannak a képességeink, készségeink terén, együttműködés, kommunikációs szinten. Azt is fontos tudni, hogy mi lenne a képességeinkhez képest kedvelt és nem kedvelt munkakör, mi az érdeklődésünk, szakértelmünk, milyen a végzettségünk, egyéb szakmai tudásunk, mi az ami kihívás, ami vonzó a számunkra, mi az amit sohasem csinálnánk, és a többi. Fontos azt is tisztázni, hogy mi az a kompromisszum, amit képesek vagyunk bevállalni a munkakör, körülmények, stb. terén. Azonban akkor leszünk igazán sikeresek, ha leginkább konszenzusra törekszünk az álláskeresés teljes folyamatában (is). A munkáltató számára fontos a legjobb munkaerő megtalálása, ezért különösen értékes számára a rugalmas, elkötelezett munkavállaló.

– Vannak-e olyan dolgok, amiket nem célszerű elmondanunk magunkról? Például elmondjuk-e, hogy van gyerekünk?

A titkolódzás teljesen felesleges, sőt sokat rontunk önbecsülésünkön is azzal, ha önmagunk erkölcsi felfogásán átlépünk. A munkáltatók sokféle kritériumot állítanak fel egy új munkatárs keresése során.

A cikk folytatását a MiNők portálon olvashatod>>

Szólj hozzá Te is!