Állatmesékkel gyógyítanak a kórházakban – légy te is mesedoktor!

Állatmeséket és magyar népmeséket olvasnak legszívesebben a kórházban fekvő gyerekeknek a mesedoktorok – derült ki a K&H gyógyvarázs felméréséből. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program egy éves évfordulója alkalmából közel 1300 önkéntes mesélt arról, milyen érzés néhány kedves történettel és némi törődéssel hozzájárulni a beteg gyermekek lelki és testi gyógyulásához.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 1 éves évfordulója alkalmából a K&H felmérést végzett a programban résztvevő önkéntesek körében. A kérdőívet 1291 mesedoktor töltötte ki.

Mesedoktorok a kórházakban

meseolvasas1A mesedoktorok döntő többsége nagyszerűen érezte magát a meseolvasás alkalmával, és a válaszadók 91%-a szerint a gyerekek is nagyon élvezték a meseórát. A legtöbben nemcsak olvastak, hanem beszélgettek, játszottak is a gyerekekkel, kizökkentve őket a kórházi hétköznapokból, miközben az állandó szolgálatban álló szülők kihasználták az így nyert szabadidőt.

A mesedoktorok legszívesebben állatmeséket vagy magyar népmeséket olvasnak a gyerekeknek, de a régi klasszikusok – általában Grimm és Andersen meséi – is nagyon népszerűek az önkéntesek körében.

Mesedoktorok a weben

Az elmúlt közel egy évben már 167 mese került fel a K&H gyógyvarázs mesedoktorok YouTube csatornára. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok a weben programra regisztráltak 45%-a küldött már mesevideót, 23%-uk többet is.

Hogy a mese a jövőben is gyógyítson…

A mesedoktorok legfőbb kívánsága, hogy országszerte minél több kórházba juthassanak el mesét olvasni, és minél több szabad időpont közül választassanak. Sokan még a hétvégéjüket és ünnepnapjukat is szívesen feláldoznák, hogy egy-egy órát tölthessenek a kis betegek ágyainál.

„K&H gyógyvarázs mesedoktorok észrevételei és javaslatai alapján folyamatosan fejlesztjük a kezdeményezést. A webes meseolvasáshoz például az elmúlt időszakban több cég is csatalakozott, náluk külön kitelepült K&H gyógyvarázs mesenapot tartottunk, ahol saját videósaink rögzítették a meséket. Ezzel a programmal a jövőben több rendezvényen is megjelenünk majd, hogy minél többen csatlakozhassanak a webes mesedoktorok csapatához, és ezzel minél több gyógyító mesével járuljunk hozzá a kis betegek napjainak örömtelivé tételéhez” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok táborához továbbra is bárki csatlakozhat a www.khgyogyvarazs.hu weboldalon történő regisztrációval. A 2014-es évre személyes meseolvasó időpontok egyre fogynak, de a leggyorsabbak még találnak néhány helyet Ajkán, Balassagyarmaton, Fehérgyarmaton, Kaposváron vagy Salgótarjánban. Aki azonban már nem talál számára megfelelő időpontot vagy helyszínt, ne keseredjen el! Küldjön webes mesét, vagy látogasson vissza a weboldalra december közepén, amikor felkerülnek a jövő év eleji meseolvasó időpontok!

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjára eddig 30 500 önkéntes regisztrált, akik 8200 alkalommal látogattak el személyesen a programban résztvevő 42 kórházba, és 167 mese videót küldtek a K&H gyógyvarázs online mesetárába, amit 21 000 alkalommal töltöttek le a gyógyuló gyerekek.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAnyatejet a babáknak! – Szoptatásra Felkészítő Műhely
Következő cikkCsaládi programajánló az idei adventre

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..