
Magyarországon hagyományosan az alma a baba első étele a hozzátáplálás megkezdésekor. Könnyű elkészíteni, könnyű megemészteni, és tele van hasznos tápanyagokkal. Változatosan készíthető el, és szinte az összes bébiétel ízesíthető vele: kásák, zöldségpürék, húsos ételek, gyümölcspürék és babasütik alkotórésze egyaránt lehet.
Almapép – 6 hónapos kortól
Bébiételekhez mindig kemény húsú, egészséges almákat válasszunk. Egy közepes almát mossunk meg, hámozzuk meg, szedjük ki a csumáját, és turmixoljuk vagy reszeljük le. Mindig üvegreszelőt használjunk, mert a fém reszelővel az alma savas anyagai reakcióba lépnek és káros anyagokat oldhatnak ki a fémből.
Vegyes almapép – 6 hónapos kortól
Mossunk meg több fajta közepes almát, hámozzuk meg őket, szedjük ki a csumájukat, és daraboljuk fel. Főzzük meg kb. fél csésze vízben, majd turmixoljuk össze. A több fajta alma használata ínyenc ízkombinációt:) eredményez.
Sült alma – 6 hónapos kortól
Egy közepes almát mossunk meg, vágjuk ketté, vágjuk ki a csumáját, és sütőben süssük 200 fokon, amíg meg nem puhul (kb. 20 perc). Ha puha, szedjük le a héját, és turmixoljuk össze.
Almás krumplifőzelék – 6 hónapos kortól
Hozzávalók: egy nagyobb alma, egy kisebb krumpli (kb. 2/3-1/3 arányban). A krumplit tisztítsuk meg, daraboljuk fel és főzzük meg. Az almát pucoljuk meg, csumázzuk kis, daraboljuk fel. Turmixoljuk össze a főtt krumplit és a nyers almadarabokat. Ha szükséges, anyatejjel vagy a krumpli főzővizével hígíthatjuk.
Almás zabkása – 6 hónapos kortól
Tegyünk fel egy rész zabpelyhet 3 rész vízzel főni. Mossunk meg egy kisebb almát, hámozzuk meg, szedjük ki a csumáját, és daraboljuk fel. Adjuk hozzá a zabpehelyhez. Főzzük lassú tűzön addig, amíg megpuhul a zabpehely. Utána turmixoljuk össze.
Én is tudok egy receptet,kifejezetten babáknak.2-3-4 almát tetszés szerint,mossunk meg majd facsaróval facsarjuk ki.(figyelem:nem a levét,mert majd egy pépes anyag fog kijönni,ami a babáé lesz)A pépet ami kijött a facsaróból szedjük át egy tálkába.Magában is jó a babáknak,de cukorral,vagy tejjel ízesítve jó lesz.Tehetünk hozzá más gyümölcsöt is,vagy csak más fajta gyümölcsöt.(szóval nem almával készítjük el)