Karamellizált gnocchi eperszósszal

Karamellizált gnocchi eperszósszal

A tavasz koronázatlan királynője az eper. Nem csoda, hiszen majd mindenki szereti, sőt mi több, imádja. A gyerekek viszont szeretik a tésztaféléket is, ezért lehet próbálkozni a tészta és az eper kombinálásával is.

Ehhez készítsünk házi gnocchit, amit vajas karamellbe forgatunk, és eperszósszal kínálunk. Arra viszont figyeljünk, hogy a hozzáadott cukorral csínján bánjunk, mert nem túl szerencsé a gyerekeket a cukorhoz szoktatni. Használjunk inkább nádcukort, vagy mézet.

Amilyen egyszerű, olyan tökéletes ez az édes gnocci recept. Esetleg vanília fagyival még különlegesebbé tehető.

Hozzávalók 3 főre:

Hozzávalók a tésztához: kb. 45 dkg főtt burgonya, 20-22 dkg liszt + a nyújtáshoz, só, fél tojás, 3 ek nádcukor, 5 dkg vaj
Hozzávalók az eperszószhoz: 25 dkg eper, 1 ek eperdzsem

A karamellizált gnocchi eperszósszal elkészítését itt elolvashatod >>

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkSzülés utáni depresszió apáknál is
Következő cikkAlma receptek 5-6 hónapos kortól

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .